fbpx

Gledajte odmah: Britanska povijesna serija Blizu neprijatelja

Blizu neprijatelja

Na Pickbox Now dostupna je nova Britanska povijesna miniserija Blizu neprijatelja. Gledaj odmah.

Blizu neprijatelja

Radnja serije Blizu neprijatelja je smještena u kasne četrdesete godine prošlog stoljeća u Londonu. Izvrsna britanska serija fokusira se na ljude koji su preživjeli Drugi svjetski rat, njihove traume i razmišljanja o tome što su učinili, ili što nisu učinili, za vrijeme rata.

Neposredno nakon završetka Drugoga svjetskog rata Dieter Koehler (August Diehl), njemački inženjer koji se specijalizirao za tehnologiju mlaznih zrakoplova, otet je zajedno sa svojom kćeri Lotte (Lucy Ward). T-Force, zajednička vojska SAD-a i Velike Britanije, odvodi ih u Veliku Britaniju gdje ih drži zatočenima. Kapetan Callum Ferguson (Jim Sturgess) ima zadatak natjerati Koehlera da surađuje s britanskom vladom, što nije nimalo lak zadatak jer se njemački znanstvenik Koehler, ogorčen tretmanom koji on i njegova kći Lotte dobivaju, opire njegovim naporima.

Ovu stilski neobičnu seriju čini posebnom to što otvara mnoga pitanja o filozofskim problemima rata i mira, ali i krivnje i traume. Uz to, premda uzima vremena da ispriča priču, radnja će vas prikovati za ekrane, ne samo zbog teme nego i zbog toga što se mnogo radnji na fantastičan način isprepliće.

Foto: Press