fbpx

Dvoboji: Novi emotivni trenuci u showu The Voice

Show….

VoiceEnergičnom izvedbom pjesme ‘I love rock ‘n’ roll’, mentori showa ‘The Voice – Najljepši glas Hrvatske‘ otvorili su prvu emisiju dvoboja. Veselje i energičnost u pjesmi vrlo brzo zamijenili su strepnjom za nastup svakog natjecateljskog para i težinom pri donošenju odluke o prolasku natjecatelja u daljnje natjecanje. U dvobojima mentori po dvoje natjecatelja spajaju u duet, a nakon izvedbe odlučuju koga vode u daljnje natjecanje. Odluku im je, ipak, olakšavala ovogodišnja novost u natjecanju – mogućnost preuzimanja natjecatelja koji ne prođe. Upravo su ta preuzimanja sinoć spasila dvoje natjecatelja – Rina Petrovića i Stephany Žužić koji su tako promijenili i mentorski tim s kojim nastavljaju natjecanje.
U prvoj emisiji dvobaja nastupila su po dva para mentora Jacquesa Houdeka i Tonyja Cetinskog, te Voicepo jedan par Indire Levak i Ivana Dečaka. Energičnom izvedbom Zuccherove pjesme ‘Baila morena’ mentore su rasplesali Kristina Krolo i Rino Petrović koji su svojom izvedbom podignuli publiku na noge i otvorili dvoboje.
Jacques je rekao da je Rino anđeo koji hoda po zemlji, no odlučio je da u njegovu timu natjecanje nastavlja Kristina koja je u ovom dvoboju imala teži zadatak. Voditeljica Iva Šulentić objavila je da Rino više nije u Jacquesovu timu te upitala mentore jesu li spremni preuzeti Rina u svoj tim.
– Nema se tu što puno razmišljati – rekao je Tony i odmah preuzeo Rina u svoj tim.
VoiceAna Bustruc i Matea Dujmović iz Tonyjeva tima, u dvoboju su izvele pjesmu ‘It must have been love’. Njihov mentor je istaknuo da je ta pjesma sastava Roxette kao pisana upravo za njih dvije.
– Nije bilo puno muke u radu s njima, čak ih smo ih morali malo kočiti. Matea je katkad imala neke prenježne trenutke, dok je Ana imala previše vibrata na trenutke, a i sada je malo pobjeglo – otkrio je Tony i donio odluku te u daljnje natjecanje poveo Mateu. Nadao se da će Anu preuzeti netko od kolega, no to se nije dogodilo.
VoiceIvan je u dvoboju spojio dvije natjecateljice kojima su se okrenuli baš svi mentori. Nježan vokal profesorice pjevanja Mirne Ružić i moćni alt rockerice Tajane Turković Ivanov je tim predstavio izvedbom pjesme ‘Foolish games’ američke kantautorice Jewel.
Ivan je istaknuo da je uživao u svakoj probi s ovim dvjema pjevačicama, no odabrao je u iduću fazu natjecanja voditi Mirnu. Bez obzira na pohvale koje su joj uputili, Tajanu nitko od mentora nije preuzeo.
Za prvi nastup svojega tima u dvobojima, Inidira je izabrala Milana Pršu koji je audiciju prošao u Voiceposljednjoj sekundi i Eni Jurišić koja je posljednja prošla audicije. Izveli su pjesmu Sama Smitha ‘Like I can’.
– Oni su oboje moje zvijezde – rekla je Indira i pohvalila Milanov smisao za humor i predani rad na probama. Dalje u natjecanje ipak vodi Eni s kojom ju je, kako kaže, spojila sudbina. Milan se dirljivo oprostio od svoje mentorice te uz zahvalu za potporu poručio da su svi koji su došli do dvoboja pobjednici. Ni Milana ostali mentori nisu preuzeli u svoje timove.
Spajajući iskustvo i mladost Tony i njegov tim predstavili su nam dvoboj 37-godišnje Ane VoiceAndroić Knežević i 19-godišnjeg Brune Banfića. Ovaj neobičan par u dvoboju je nastupio Gibonnijevom pjesmom ‘Anđeo u tebi’.
– Ovo mi je najveća dvojba. Na jednoj probi bolji mi je bio Bruno,a na drugoj probi Ana. Odlučit će isključivo ovaj trenutak – rekao je Tony i u daljnje natjecanje poveo Anu, dok se od showa oprostio Bruno koji je poraz podnio s osmijehom na licu.
VoiceNajavljujući posljednji par večerašnje emisije mentor Jacques je rekao da je spojio princezu i princa svojega tima – Stefany Žužić i Alena Đurasa. U pravom pop dvoboju dvoje mladih pjevača izvelo je pjesmu Sama Smitha, ‘Lay me down’.
– Senzacionalno! Vi ste svakom probom bili sve bolji. Večeras ste disali skupa, baš ste bili kao jedno. Ovo je svakako bio fantastičan duet – rekao je Jacques i odlučio da u njegovu timu ostaje Alen, a Stefany je, kako je i najavila, preuzela Indira.
Budući da su Tony i Indira iskoristili svoje pravo za preuzimanje, u preostalim dvjema emisijama dvoboja to pravo ostalo je Jacquesu i Ivanu.

Foto: Press