fbpx

Hrvatska: Počelo snimanje francuskog filma Jezero, The Lake

Akcijski triler…

Jezero– Budući da imamo dosta podvodnih scena, jedna od mogućnosti bila je da cijeli film snimimo na Malti, gdje postoje veliki bazeni i gdje smo mogli izgraditi set. Međutim, izabrali smo Hrvatsku jer je naš izvršni producent imao izvrsno iskustvo kad je lani u Dubrovniku snimao seriju Borgia. U filmskoj industriji, povjerenje je sve. Uvijek ovakve odluke donosite na osnovu prijašnjih iskustava, tako znate da je zemlja pouzdana. Tu su naravno i sjajne lokacije, filmske ekipe i mjere poticaja – rekao je producent filma Raphaël Benoliel.
Danas, 17. lipnja 2015. godine, na više lokacija u Hrvatskoj, počinje snimanje francuskog filma Jezero (The Lake), akcijskog trilera u režiji Stevena Qualea i produkciji kuće EuropaCorp Luca Bessona. Snimanje će trajati do 24. srpnja te predstavlja najambiciozniji projekt koji se ove godine snima u Hrvatskoj. Film govori o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Režiju filma potpisuje Steven Quale, dugogodišnji suradnik Jamesa Camerona na Avataru, Titaniku i Bezdanu, a glavne uloge igraju Sullivan Stapleton (300: Uspon carstva), Charlie Bewley (Sumrak saga) i Diarmaid Murtagh. Jednu od uloga igra i JK Simmons, dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Ritam ludila.
Polovicu ekipe čine hrvatski filmski djelatnici (scenografi, snimatelji/koordinatori kamere, direktori filma 1. i 2. ekipe, vođe snimanja) poput Ive Hušnjaka, Mirka Pivčevića, Sanjina Krapineca i Zdravka Madžarevića, a neke od značajnijih uloga u filmu igrat će i hrvatski glumci Marko Cindrić, Denis Brižić i Petra Vukelić. Za potrebe filma bit će angažirano i preko tisuću statista, a servisnu produkciju u Hrvatskoj vodit će produkcijska kuća Pakt Media.
Nakon Hrvatske snimanje se nastavlja na Malti, a premijera filma planira se na ljeto 2016. godine.

Foto: Press