Hrvatska: Počelo snimanje francuskog filma Jezero, The Lake
Piše: redakcija On 17 lip., 2015 At 09:32 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Akcijski triler…

Jezero– Budući da imamo dosta podvodnih scena, jedna od mogućnosti bila je da cijeli film snimimo na Malti, gdje postoje veliki bazeni i gdje smo mogli izgraditi set. Međutim, izabrali smo Hrvatsku jer je naš izvršni producent imao izvrsno iskustvo kad je lani u Dubrovniku snimao seriju Borgia. U filmskoj industriji, povjerenje je sve. Uvijek ovakve odluke donosite na osnovu prijašnjih iskustava, tako znate da je zemlja pouzdana. Tu su naravno i sjajne lokacije, filmske ekipe i mjere poticaja – rekao je producent filma Raphaël Benoliel.
Danas, 17. lipnja 2015. godine, na više lokacija u Hrvatskoj, počinje snimanje francuskog filma Jezero (The Lake), akcijskog trilera u režiji Stevena Qualea i produkciji kuće EuropaCorp Luca Bessona. Snimanje će trajati do 24. srpnja te predstavlja najambiciozniji projekt koji se ove godine snima u Hrvatskoj. Film govori o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Režiju filma potpisuje Steven Quale, dugogodišnji suradnik Jamesa Camerona na Avataru, Titaniku i Bezdanu, a glavne uloge igraju Sullivan Stapleton (300: Uspon carstva), Charlie Bewley (Sumrak saga) i Diarmaid Murtagh. Jednu od uloga igra i JK Simmons, dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Ritam ludila.
Polovicu ekipe čine hrvatski filmski djelatnici (scenografi, snimatelji/koordinatori kamere, direktori filma 1. i 2. ekipe, vođe snimanja) poput Ive Hušnjaka, Mirka Pivčevića, Sanjina Krapineca i Zdravka Madžarevića, a neke od značajnijih uloga u filmu igrat će i hrvatski glumci Marko Cindrić, Denis Brižić i Petra Vukelić. Za potrebe filma bit će angažirano i preko tisuću statista, a servisnu produkciju u Hrvatskoj vodit će produkcijska kuća Pakt Media.
Nakon Hrvatske snimanje se nastavlja na Malti, a premijera filma planira se na ljeto 2016. godine.

Foto: Press

comment closed