fbpx

Kamerun – Hrvatska: Pozitivno i vjerujemo u prvi korak!

Manaus…

Pozitivno razmišljam i vjerujem da možemo napraviti prvi korak, kaže Mario Mandžukić

U potrazi za prvim bodovima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, optimistično večeras reprezentacija Hrvatske kreće u dvoboj protiv Kameruna.
– Uvjeti su takvi kakvi jesu i prihvatit ćemo ih, ne tražimo nikakav alibi – istaknuo je izbornik Niko Kovač po dolasku u Manaus, komentirajući visoke temperature i vlagu.
Napadač Mario Mandžukić zauzeti će mjesto u udarnoj postavi Hrvatske, a izborniku Kovaču na raspolaganju je i lijevi branič Danijel Pranjić, koji je dvoboj s Brazilom morao propustiti zbog ozljede gležnja. Reprezentaciji se na poziv priključio i Milan Badelj, koji je zamijenio ozlijeđenog Ivana Močinića, a Luka Modrić bit će spreman za nastup nakon manjih problema sa stopalom.
– Ponavljam, optimist sam i budemo li igrali kao protiv Brazila ne vidim zašto ne bismo prošli skupinu. Nitko nam ništa neće darovati i idemo se boriti. Uvjeren sam da ćemo dobiti – najavio je na konferenciji za medije Niko Kovač.
S obzirom na rezultat ogleda drugog kola između Brazila i Meksika (0:0), eventualni bi poraz bilo Hrvatske ili Kameruna označio i kraj nade za plasman u osminu finala.
– Mi smo došli na Svjetsko prvenstvo pobjeđivati, i sada moramo pobijediti i Kamerun i Meksiko. Pozitivno razmišljam i vjerujem da u srijedu možemo napraviti prvi korak – rekao je Mario Mandžukić.

Kamerun – Hrvatska
Svjetsko prvenstvo, Skupina A, drugo kolo.
18. lipnja 2014., 18:00 (00:00 po hrvatskom vremenu)
Arena Amazonia, Manaus.

Foto: Drago Sopta/HNS