Filmski maraton na Adventu u Zagrebu
By redakcija On 15 pro., 2016 At 07:57 AM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Zagrijavanje za 4. Maraton kratkometražnih filmova počinje na zagrebačkom Adventu

Filmski maratonI ove godine Hrvatski audiovizualni centar povodom nadolazećih blagdana poklanja Maraton kratkometražnih filmova koji se besplatno prikazuju u kinodvoranama diljem Hrvatske. A manifestaciju će najaviti projekcije na Europskom trgu u Zagrebu danas, 15. prosinca 2016. godine, od 17.30 sati.
Projekcije na Europskom trgu u Zagrebu poslužit će kao uvod u ovogodišnji četvrti Maraton kratkometražnih filmova, a zagrebačka publika gledat će filmove raspoređene u četiri tematska bloka. Program počinje blokom dječjih filmova, slijede dva bloka hrvatskih filmova za odrasle, a za kraj će biti prikazan blok glazbenih spotova koje su režirali poznati filmski redatelji.
U dječjem bloku bit će prikazani animirani filmovi Slatki snovi Dinka Kumanovića, Ježeva škola Ivane Guljašević i Igramo se priče: Cvrčak i mrav Marine Andree Škop, koji je na Jahorina Film Festivalu nagrađen za najbolji regionalni animirani film, a na festivalu Zero Plus u Rusiji proglašen najboljim kratkim animiranim filmom. Blok zaključuje animirani film nastao u hrvatskoj manjinskoj koprodukciji Koya – Cvijet slovenskog redatelja Kolje Sakside.
Prvi blok hrvatskih filmova za odrasle ispunio je dobitnik zlatnih kolica za najbolji kratkometražni film programa Kockice na Zagreb Film Festivalu 2010. godine, Onda vidim Tanju Juraja Lerotića. U drugi su uvršteni Ne vjeruj nikome Luke Čurčića, višestruko nagrađeni animirani film Život s Hermanom H. Rottom Chintis Lundgren te Zvjerka Daine O. Pusić, koja je na raznim domaćim i stranim festivalima nagrađena s desetak nagrada u raznim kategorijama, između ostalog za režiju, glumu i masku.
U bloku glazbenih spotova moći će se pogledati uratci poznatih filmskih redatelja: Radislava Jovanova Gonze (za Pips, Chips & Videoclips), Ljube Zdjelarevića (za Bang Bang), Sonje Tarokić (za Hladno pivo), Andrije Mardešića i Davida Kapca (za For), Luke Vucića (za bend Gonzo) i Branka Pašića (za Detour).

Zagrebačko zagrijavanje održat će se 15. prosinca na Europskom trgu s početkom u 17.30.

Foto: Press

comment closed