fbpx

Route 66: Priča o pravoj Americi!

Dokumentarna serija…

Route 66Kako se danas živi u Americi otkriva dokumentarna serija Josipa Šarića ‘Route 66 – Priča o pravoj Americi’. Večeras vas vodimo na uzbudljivo putovanje legendarnom američkom cestom u dokumentarnoj seriji Josipa Šarića ‘Route 66 – Priča o pravoj Americi‘. Na putu od Chicaga do Los Angelesa dugom 3939 kilometara doživjet ćete lice i naličje današnje Amerike, vidjeti kako ona danas živi, ali i uz mnogo nostalgije otkriti kakva je bila nekad.
‘Route 66’ nema ni na jednoj modernoj karti, a izgradila je Ameriku. Generacije Amerikanaca njome su putovale u bolju budućnost, a danas njome uglavnom voze oni koji tragaju za boljom prošlosti. Samo putujući ‘Majkom’ cestom, Josip Saricdaleko od Wall Streeta i svjetla megalopolisa s kojima mnogi poistovjećuju SAD, srest ćete neke nove kauboje i Indijance, osjetiti kako živi i diše, ili bolje reći stenje, nova Amerika. Ona koja nema za zdravstveno osiguranje, ali ima za oružje, ona koja više ne traži puno, a često dobije i manje od toga, ona čiji je san danas znatno skromniji, koja strepi za plaću kao i ostatak svijeta i s nostalgijom priziva dane kada je biti Amerikanac značilo biti moćan, bogat i siguran.
Samo putujući prvom cestom koja je povezala američki istok i zapad upoznat ćete i onu drugu Ameriku kojom danas mnogi Amerikanci više ne prolaze ili je samo prelijeću. Milje i milje krajolika od kojih zastaje dah, fascinantna priroda, spomenici jednog vremena, ali i mjesta bez ljudi koji su novim cestama otišli za boljim životom.
Prvu od četiri epizode serije ‘Route 66 – Priča o pravoj Americi’ gledajte večeras na Prvom programu HRT-a u 20 sati i 10 minuta.

Foto: Press