Šibenik – 950 godina: Potpisan ugovor o snimanju filma
By redakcija On 8 lip., 2016 At 11:14 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

HRT i Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac potpisali ugovor o snimanju filma Šibenik – 950 godina

Šibenik– Zahvaljujem potpori i razumijevanju Hrvatske radiotelevizije i radujem se što ćemo doći do cilja i na Božić ove godine imati prigodu pogledati dokumentarno-igrani film o 950 godina povijesti Šibenika – rekao je predsjednik Društva za očuvanje šibenske baštine Nikola Grubić.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac potpisali su jučers ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze povezani s proizvodnjom dokumentarno-igranoga filma pod radnim nazivom Šibenik – 950 godina prema scenariju i u režiji Zorana Budaka. Ugovor su potpisali vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić i predsjednik Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac Nikola Grubić. Potpisujući ugovor, vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije izrazio je zadovoljstvo što će se filmom obilježiti velika obljetnica Krešimirova grada.
Siniša Kovačić, Nikola Grubić– I na taj ćemo način kao javni medijski servis dati svoj doprinos očuvanju hrvatske kulturne baštine te promidžbi kulturnih i drugih ljepota Šibenika – istaknuo je Siniša Kovačić.
Projekt će uime Hrvatske radiotelevizije koordinirati rukovoditelj Odjela Dokumentarna produkcija Vladimir Brnardić.
– Zajedničkim ćemo snagama producirati ovaj film koji bi u trajanju od 50 minuta trebao ispričati priču o 950 godina povijesti Šibenika, što nije nimalo jednostavno, no to je na redatelju Zoranu Budaku i ekipi – rekao je Vladimir Brnardić.
Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac osnovano je prije pet godina radi oživljavanje kulturne baštine Šibenika, a projekt je dokumentarno-igranoga filma o bogatoj povijesti Šibenika kruna njihovih dosadašnjih aktivnosti.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT

comment closed