fbpx

Voja Brajović i Sergej Trifunović u predstavi Voz!

Dolaze u Hrvatsku….

U predstavi se pojavljuju samo dva lika Crni i Beli. Crni spašava Belog da se ne baci pod vlak. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o smislu života…

Video

Voja Brajović, Sergej Trifunović, vozPredstava Zvezdare teatra iz Beograda, ‘Voz‘ C. McCarthyja u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, kreće na regionalnu turneju. Predstava je imala premijeru 24. listopada 2015. godine. U predstavi se pojavljuju samo dva lika Crni i Beli. Prije početka predstave, Crni spašava Belog da se ne baci pod vlak i odvodi ga u svoj stan gdje se odigrava cijela akcija. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o tome zašto živjeti i treba li živjeti, o razlozima zašto je Beli pokušao samoubojstvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona želi da publika razmišlja te da dođe do svojih odgovora.
Voja Brajović, Sergej Trifunović– Inspiriran djelom McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je to da izazovem kritički odnos i svijest o tome kud ovaj svijet ide. I naravno, prije svega, čovjekoljublje koje može spriječiti propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lijek za čovjeka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umjetnost i riječ – rekao je Brajović. Trifunović je kazao kako ‘Voz’ nije samo kazališna predstava.
– Ovo je nešto s čim ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati – objasnio je Trifunović. Predstava ‘Voz’ izvodi se u Rijeci, Puli, Zagrebu i Bjelovaru.

‘Voz’

Međunarodni festival Malih scena 7.5. Rijeka
Istarsko Narodno Kazalište 8.5. Pula
Kazalište Kerempuh, 9.5. Zagreb
Festival Bjelovarski odjeci kazališta, 10.5. Bjelovar

Foto: Press
Video: [vsw id=”GwRRW8PHxI0″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]