Islandsko hrvatski film ‘Vrapci’ najbolji film festivala!
Piše: redakcija On 27 ruj., 2015 At 05:01 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

San Sebastian…

Rade Šerbedžija, VrapciManjinska hrvatska koprodukcija ‘Vrapci‘ redatelja Rúnara Rúnarssona osvojila je ‘Zlatnu školjku’ za najbolji film na upravo završenom prestižnom Filmskom festivalu u San Sebastianu. Film je nastao u islandsko dansko hrvatskoj koprodukciji, a jednu od uloga nosi Rade Šerbedžija.
Vrapci su drama o Ariju, 16-godišnjaku koji živi s majkom u Reykjaviku i koji je iznenada primoran otići k ocu Gunnaru na daleki Westfjords. Tamo se mora snalaziti u odnosima s ocem, a i u odnosima s prijateljima iz djetinjstva, koji su se bitno promijenili.
Redatelj i scenarist filma je Rúnar Rúnarsson, a uloge nose Ingvar E. Sigurðsson, Kristbjörg Kjeld, Atli Óskar Fjalarsson, Björk Björnsdóttir i Rade Šerbedžija. Producent filma je Nimbus Film i Nimbus Island, koproducent je Pegasus Pictures (Island) te MP filmska podukcija (Hrvatska), čiji je producent Igor A. Nola. Film su financijski potpomogli Islandski filmski centar i Danski filmski institut, Hrvatski audiovizualni centar, Nordisk Film i TV fond, Islandsko ministarstvo industrije i inovacije, Sena, RUV, TV2 i SF.
63 Međunarodni filmski festival San Sebastian jedna je od najznačajnijih svjetskih filmskih manifestacija, a održavao se od 18. do 26. rujna 2015. godine.

Foto: Press

comment closed