A što nakon… I živjele su zauvijek sretno?
By redakcija On 4 lis., 2018 At 10:00 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zajc…

U predstavi I živjele su zauvijek sretno glume Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Lucio Slama i Serena Ferraiuolo

Medijski pokrovitelj Scena.hr

I živjele su zauvijek sretnoAnsambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca priprema premijeru predstave za djecu i obitelji Felici e contente/…I živjele su zauvijek sretno za danas 4. listopada 2018. u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati. Predstavu će pratiti titlovi na hrvatskom jeziku!
Sva djeca vole bajke. Svi odrasli su kao djeca voljeli bajke, neki ih nikada nisu prestali voljeti. A neki su se pitali što se s junacima dogodi nakon … i živjeli su zauvijek sretno. Corrado Premuda, vođen upravo tim pitanjem, napisao je knjigu s nastavkom poznatih bajki.
Predstavu je režirao, riječkoj publici već poznati glumac i iskusni kazališni redatelj predstava za djecu i mlade, Giorgio Amodeo:
– U našoj predstavi prikazani su komični i neočekivani završeci četiriju najpoznatijih i najdražih bajki. Komične i I živjele su zauvijek sretnoneočekivane završetke pratit ćete u četiri narativna dijela koji sugeriraju određene faze odrastanja, od djetinjstva do zrelosti. Započinjemo s Ivicom i Maricom (djeca i odnos prema hrani), nastavljamo s Pepeljugom (starija djeca i odnos s braćom i vršnjacima), zatim slijedi Uspavana ljepotica (adolescenti i odbijanje svake aktivnosti), a završavamo s Ljepoticom i zvijeri (zrelost i samostalni izbori).
Autor teksta je ujedno i dramaturg predstave Corrado Premuda, scenografkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Osanna Šašinka, dok je za glazbu zadužen Giovanni Settimo.
U predstavi glume Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Lucio Slama i Serena Ferraiuolo.
Giulio Settimo naglasio je potom još nekoliko važnih informacija za publiku:
– Prvo: sve vas pozivamo na predstave Talijanske drame uz naglasak da sve predstave imaju titlove na hrvatskom jeziku. Drugo: draga djeco, dolazite na naše predstave, a crteže i kritike šaljite u redakciju časopisa ‘Arcobaleno’ Izdavačke kuće Edit! Najbolji crtež na temu predstave Felice i contente/…I živjele su zauvijek sretno bit će naslovnica DVD-a predstave. Treće: pretplate Talijanske drame još traju, stignete se pretplatiti! Članovi riječke Zajednice Talijana uz člansku iskaznicu dobivaju 10% popusta.
Dramatična novčana situacija u Talijanskoj drami
Ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo na početku svojeg ravnateljskog mandata susreće se s dramatičnom financijskom situacijom. Dvije premijere Talijanske drame (Felici e contente/…I živjele su zauvijek sretno, Buca di sabbia/Pješčanik), zbog nepristiglih novčanih sredstava, sve donedavno su bile upitne. Naime, ugovor koji Talijanska drama inače u travnju potpisuje s Narodnim sveučilištem iz Trsta, a putem kojeg pristižu sredstva Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije, još nije potpisan.
– Zahvaljujući Talijanskoj uniji, Marinu Corvi i Mauriziu Tremulu, i njihovoj financijskoj pomoći, planirane premijere u listopadu kao i turneja po Istri bit će realizirane. Možemo se samo nadati da će se situacija uskoro normalizirati – kazao je Giulio Settimo.

Foto: Press – Dražen Šokčević

comment closed