fbpx

Održana promocija spota Sinovi ravnice i Goran Navojec!

Live promocija spota…

Goran Navojec– U ovoj suradnji sam se prvenstveno našao iz ljubavi prema tamburi i uopće prema toj vrsti glazbe koju smatram da treba podržavati i njegovati. Koketiranje tradicionalne glazbe s modernijim zvukom svugdje se u svijetu pokazuje dobrim potezom. Mislim da je svijet tambure još uvijek nedovoljno istraženi teren kojeg bi trebalo što više iskoristiti i istražiti – rekao je Goran Navojec. Tako je Goran uz svoj doprinos sviranjem saksofona, unio je i dozu humora među ekipu na setu, a što je rezultiralo odličnom suradnjom.
Neobičan spoj moćnog zvuka saksofona i melodične tambure, koliko je poznato – po prvi put u hrvatskoj glazbenoj povijesti, ujedinili su Sinovi Ravnice u svojoj najnovijoj pjesmi ‘Opatice’. U ulozi saksofonista našao se poznati hrvatski glumac Goran Navojec koji ovo koketiranje tradicionalne glazbe s modernim zvukom smatra odličnim potezom.
Da bi cijela ova priča bila što bolje predočena, redatelj Darko Drinovac vizualno ju je pretvorio u zanimljiv video spot, čija se premijera sinoć održala u jednom zagrebačkom restoranu. Svojim energičnim nastupom koji je uslijedio, Sinovi Ravnice potaknuli su i Indiru iz Colonije, Leu iz Teške industrije te Branka Ilakovca iz Slavonia Banda da se popnu na pozornicu i odaju priznanje ovom tamburaškom bendu.
Sinovi ravniceSpoj dobre pjesme, tamburica te slavonskih delicija, poput kulena, domaće rakije i vina Iločkih podruma, sve prisutne nije ostavio ravnodušnima.
Glazbu i aranžman za pjesmu ‘Opatice’ potpisuje Boris Đurđević dok se, po drugi put za pjesmu Sinova Ravnice, kao autor teksta, pojavljuje Valerija Đurđević.
– Funkcioniramo tako što se nadopunjujemo i podržavamo privatno i poslovno, stoga je i ova suradnja prirodan slijed našeg odnosa. Stvaranje pjesama nam dođe kao nekakav ispušni ventil, dodatno zbližavanje obzirom da kroz njih dijelimo emocije, pričajući jedno drugom priče iz svog ili tuđih života. Razgovaramo doma, u našem ‘brlogu’, a kasnije i u studiju. Obzirom da nam je glazba i pisanje prije svega ljubav, sinkroniziramo taj dio našeg života s poslovnim vrlo lako – rekli su o zajedničkoj suradnji kreativni dvojac Boris i Valerija Đurđević.
Dok Valerija otkriva gdje je pronašla inspiraciju za tekst pjesme ‘Opatice’.
– Inspiraciju pronalazim u apsolutno svemu, život je sam po sebi inspiracija. Imala sam dosta napisanih pjesama u zadnjih petnaest godina, a ‘Opatice’ je spoj starog i novog. Krenula sam ‘drviti’ po jednoj staroj pjesmi i danima nisam pronalazila vremena da je završim. Kako sam stigla, spajala sam jednu strofu iz jedne pjesme, drugi stih iz druge, treći stih iz treće pjesme i na kraju, nakon par dana nadošla na jednu fuziju iz koje je nastala ‘Opatice’. Pjesma je čista ljubavna, životna, baš onakve kakve volim pisati – rekla je Valerija.
Video spot za novu pjesmu ‘Opatice’ treći je spot napravljen u novom sastavu Sinova Ravnica, a s kojom članovi ovog radišnog tamburaškog sastava najavljuju i rad na svom sljedećem albumu, čiji se izlazak planira krajem ove godine.

Foto: Press