fbpx

Državna završnica Plazma Sportske igre mladih

Split…

igre mladihSplit je ovih dana bio centar amaterskog sporta Hrvatske u kojem su se u sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih okupili najbolji mladi sportaši i sportašice osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele Hrvatske. Državna završnica odigravala na sportskim terenima diljem Splita u sedam sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, malom nogometu za 2009. godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Kinder turniru u košarci i odbojci.
Mlade sportašice i sportaši koji su se kroz sustav kvalifikacijskih i županijskih turnira u svojim disciplinama plasirali na državnu završnicu uživali su u druženju sa svojim vršnjacima u Splitu. Sve aktivnosti u sklopu Plazma Sportskih igara mladih su za djecu uvijek u potpunosti besplatne: od prijava, turnira, događanja, prijevoza i boravka na državnim završnicama. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.
igara mladihPlazma Sportske igre mladih uz suradnju s UEFA veliku podršku imaju i Aleksanderu Čeferinu, predsjedniku UEFA koji je u prosincu prošle godine proglašen ambasadorom Igara. Edukacija djece i mladih je važan segment Igara. Ove godine nastavile su odličnu suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova provođenjem zajedničke kampanje s Nacionalnim programom sigurnosti u cestovnom prometu. U suradnji s UEFA ove godine pokrenule su kampanju promocije ženskog nogometa, a na svim događanjima redovito djecu educiraju o važnosti recikliranja i samoodrživosti. Kroz tekući projekt ”Youth Sports Fair Chance” u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske Unije u partnerstvu sa 6 zemalja provode edukacije profesora tjelesnog odgoja te osnovnoškolske djece o važnosti pravilnog navijanja na sportskim terenima, jednakosti i borbi protiv diskriminacije. Podržavaju i lokalne inicijative, tako da su kao partner uključeni i u EU projekte lokalnih udruga i gradova.
Iznimna energija i rad uloženi u rad Igara Igre najbolje su se osjetili ovih dana u Splitu na festivalu sporta i promociji sportskog načina života kroz igru i zabavu, jedinstveni koncept ove manifestacije koja će uskoro završiti svoju 24. sezonu.

Foto: Press