fbpx

Od subote na TV: Putovanje u neistraženi svijet

Dokumentarna serija Putovanje u neistraženi svijet

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 16. listopada 2021. godine na Drugom programu (HRT- HTV2) u terminu od 21.35 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Putovanje u neistraženi svijet.

Putovanje

Držeći se načela da promjena zahtijeva predanost, konzervator Evrard Wendenbaum posvetio se zaštiti posljednjih preostalih “neubilježenih svjetova” na Zemlji.

Putovanje

Kako se očuvanje ostvaruje znanjem, organizira velike znanstvene ekspedicije kojima se, prvi put, evidentiraju ova prirodna bogatstva kako bi se bolje sačuvala od prijetnje koju donosi ljudsko djelovanje i od globalnog zagrijavanja.

Cilj mu je prikazati njihovu izvanrednu biološku raznolikost tih svjetova, pogotovo što se tiče autohtonih vrsta, kako bi se prekvalificirala u zaštićena područja. Kao pravi pustolov 21. stoljeća Evrard je predvodnik znanstvenih ekipa koje žele pristupiti tom neprohodnom terenu.

Kako bi istražile ta negostoljubiva i opasna područja, ekipe će se morati zajednički žešće potruditi i upustiti se speleološke izlete ispod ledenih bregova na Grenlandu, spuštati se strmim brzacima u Indoneziji i hodati kroz gigantski kameni labirint u lancu Makay na Madagaskaru.

Od praćenja madagaskarskih lemura do promatranja indonezijskog anona, najmanjih bovida na svijetu, zajedno s podmorskom akustičkom analizom na Arktiku, znanost i pustolovina udružuju snage kako bi zaštitile našu najdragocjeniju floru i faunu.

Putovanje u neistraženi svijet na (HRT- HTV2) 16. listopada u terminu od 21.35 sati.

Foto: Press