fbpx

Putin: Ruska špijunska priča

Serija Putin: Ruska špijunska priča

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 8. ožujka 2022. GODINE na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Putin: Ruska špijunska priča.

Putin

Ova intrigantna trodijelna serija emitirat će se tri dana zaredom, u utorak, srijedu, 9. ožujka i četvrtak, 10. ožujka na HTV1 u sklopu posebnog programa HRT-a povodom ruske invazije na Ukrajinu.

Putin

Vladimir Putin lukav je i nepredvidljiv. Čeličnom šakom vlada već 20 godina. Odakle dolaze izdaja, ponos i ljutnja koje osjeća? Kako je životna priča oblikovala vrijednosti ovog bivšeg špijuna – vrijednosti koji se izvoze po cijelome svijetu, od Washingtona do Salisburyja.

Čut ćemo Putinov najuži krug, protivnike i žrtve. Vidjet ćemo nevjerojatne arhivske snimke njegove kontroverzne vladavine. Trodijelna dokumentarna serija vodi gledatelje na do sada neviđeno putovanje u um izoliranog ruskog vođe kojega se svi pribojavaju.

Ova dokumentarna serija istražuje kako je Vladimir Putin iskoristio svoje špijunsko znanje da zavlada Rusijom, kako su njegova osobna iskustva utjecala na njegovu politiku i kako je moderna Rusija stvorena zahvaljujući akutnoj mješavini osjećaja izdaje, ponosa i ljutnje.

Serija nas vodi na putovanje u um jednoga od najutjecajnijih vođa 21. stoljeća. Nudi nam portret političara koji je svoj imidž oblikovao prema ruskoj verziji Jamesa Bonda i čiji se predsjednički mandat čini kao špijunski triler.

Vidjet ćemo i kako je Vladimir stigao u Kremlj kao ranjivi i nepoznati predsjednik kojega su ruski oligarsi htjeli kontrolirati te kako je učvrstio svoju moć te se na kraju okružio kolegama iz KGB-a.

Foto: Press HRT Putin: Ruska špijunska priča