fbpx

Prva ovosezonska premijera – Taksimetar u Teatru Exit

Zagreb…

TaksimetarU Teatru Exit u petak 7. listopada 2016. s početkom u 20.00 sati na programu je premijera predstave Taksimetar u adaptaciji i režiji Matka Raguža.
O PREDSTAVI:
Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptulnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, Zijad Gračićneiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.
Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan je od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana Čefuri raus! (2008.) i Jugoslavija, moja domovina (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman Čefuri raus! dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova Piran – Pirano (2010.) i Čefuri raus! (2013.) te više kratkih filmova.

TAKSIMETAR
Tekst: Goran Vojnović
Adaptacija i režija: Matko Raguž
Igraju: Zijad Gračić i Robert Budak
PREMIJERA: petak 7. listopada 2016. u 20.00 sati
REPRIZE: 13., 19., 20., 27. i 29. listopada 2016. u 20.00 sati
Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208)

Foto: Press