Sofijska filharmonija premijerno nastupa u Lisinskom
By redakcija On 5 pro., 2019 At 03:15 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Čuvari bugarske kulture i tradicije – Sofijska filharmonija premijerno nastupa u Lisinskom 7. prosinca

Sofijska filharmonijaSofijska filharmonija bugarski je nacionalni ponos koji je svojim umijećem tijekom devedeset godina djelovanja osvojio svijet. Neprocjenjivo glazbeno naslijeđe krije se u bogatoj povijesti Sofijske filharmonije. S njima su surađivali veliki dirigenti kao Igor Markevitch, Yurij Temirkanov, Uroš Lajovic, Yurij Simonov, Leopold Hager i niz svjetski proslavljenih umjetničkih osobnosti kao što Sofijska filharmonijasu Dmitrij Šostakovič, Svjatoslav Richter, Mstislav Rostropovič, Yoko Sato, Julian Rahlin i mnogi drugi koji, kao i publika, za ovaj orkestar imaju samo riječi hvale.
Pored toga, surađivali su i na posebnim projektima s pop i rock glazbenicima poput Stinga, grupa Bee Gees, Manowar i Deep Purple. Time su utjecali i na širu publiku koja zbog toga redovito posjećuje i njihove klasične koncerte, kakvim će se predstaviti i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
U Zagreb stižu prvi put, i to s glazbenim ravnateljem Najdenom Todorovim koji će ravnati Devetom simfonijom u e-molu, op. 95, „Iz novog svijeta“ A. Dvoraka; Baletnom suitom „Žar-ptica“ I. Stravinskog te Bugarskom rapsodijom „Vardar“, op. 16. P. Vladigerova kojom će zagrebačkoj publici predstaviti dio vlastite nacionalne kulturne baštine, zbog čijeg su širenja i očuvanja u domovini višestruko odlikovani.
Mnogobrojne riječi hvale publike i kritike diljem svijeta najbolja su potvrda njihove kvalitete i uspjeha, dok je izuzetno zanimljiv program odlična pozivnica da subotnju večer 7. prosinca provedete u Lisinskom uz Sofijsku filharmoniju!
Ulaznice po cijenama od 170/210/250 kn mogu se kupiti online na www.lisinski.hr ili na blagajni Dvorane.

Foto: Press

comment closed