fbpx

‘Dan grada Zagreba’ – vrhunski glazbeno scenski program

Zagreb…

Zagrebački HNK svečanim koncertom na otvorenome obilježava Dan grada Zagreba

HNK, Dan grada Zagreba– Iznimna nam je čast što se HNK može uključiti u zagrebačku proslavu i što je HNK prepoznat kao institucija koja u potpunosti pripada ovome gradu i čiji građani čine našu publiku s kojom stvaramo repertoar nacionalnog teatra. Odlučili smo napraviti reprezentativan i prestižan koncert u koji će biti uključen i baletni ansambl. Tom prigodom izvodit ćemo najbolje što HNK našim građanima može ponuditi – rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu po prvi će se put uključiti u program obilježavanja proslave ‘Dan grada Zagreba‘ i tom prigodom u ponedjeljak, 30. svibnja 2016. godine u 20,30 sati ispred Kazališta održati svečani koncert u izvedbi ansambla Opere pod ravnanjem maestra Nikše Bareze. Na taj će način središnja nacionalna kuća proslaviti Dan grada Zagreba te svim građanima pokloniti prigodan program koji uključuje izvedbe djela ovosezonskog repertoara.
U koncertu će sudjelovati solisti, orkestar i zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla, a uključit će niz arija, dueta i izvedbi uz nezaobilazni finale opere Nikola Šubić Zrinjski I. pl. Zajca te završno kolo opere Ero s onoga svijeta J. Gotovca. Posjetitelji će tako moći uživati u odlomcima klasika Figarov pir W. A. Mozarta, Evgenij Onjegin P. I. Čajkovskog, Trubadur, Nabucco, Traviata G. Verdija, Carmen G. Bizeta, La Bohème G. Puccinija.
Svi će građani uoči Dana grada Zagreba u samom centru na otvorenom moći na neposredan način uživati u raznovrsnoj glazbi koja na najbolji mogući način predstavlja trenutačni repertoar središnje nacionalne kuće.
Na svečanome koncertu ispred kazališta nastupat će solisti: Marija Kuhar Šoša (sopran), Mira Vlahović (sopran), Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran), Stjepan Franetović (tenor), Nikša Radovanović (tenor), Tvrtko Stipić (tenor), Ljubomir Puškarić (bariton), Siniša Hapač (bariton), Ivica Trubić (bas) Siniša Štork (bas).
Dodatnu atrakciju spomenutog programa činit će originalni kostimi i šminka izvođača iz integralnih izvedbi, što će samom koncertu dati vizualnu dimenziju koja program zaokružuje kao jedinstveni kazališni događaj u kojem Grad postaje pozornica.
Pozivamo vas da nam se pridružite i zajedno s nama uz ovaj vrhunski glazbeno-scenski program proslavite Dan grada Zagreba!

Foto: Prisk