fbpx

David Bregovac: “Impotentna Plenkovićeva Vlada mora odstupiti”

Zagreb…

Hrvatski laburisti – Stranka rada poslali su priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti;

David Bregovac– Hrvatski laburisti – Stranka rada pozivaju Vladu Andreja Plenkovića u rasulu da podnese ostavku i tako očuvaju ostatke ostataka vlastitog dostojanstva, i što je još važnije, dostojanstvo građana Republike Hrvatske. Raspadajuća Vlada, koja sve više izgleda kao nakupina nojeva s glavom u pijesku, svakim danom zorno potvrđuje da više nije u stanju upravljati procesima u državi, da nema ideja, rješenja, znanja ni volje za rješavanje nagomilanih problema u državi. Najnoviji slučajevi urušavanja izvanredne uprave Agrokora, nemogućnosti pronalaska novog povjerenika jer nitko ne želi imati posla s ovakvom Vladom, nesposobnosti za izbor čelnice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, javne ostavke državnog tajnika za demografiju zbog Vladinih “folklornih mjera”, izbora šofera za konzula u New Yorku i niza drugih situacija pokazuju apsolutnu impotentnost Vlade da rješava goruće situacije. Probleme na ‘stand-by’-u poput Ine, sisačke Rafinerije, LNG-a, Urinja i drugih da i ne spominjemo. Jedino u čemu Vlada bilježi vrhunske uspjehe pogodovanje je podobnima, što je vidljivo iz savjetničkih naknada u Agrokoru, te uhljebljivanju stranačkih vojski i umnožavanju birokratskih prepreka što zagorčavaju život građanima i investitorima.
Za mizeran standard građana, od kojih je petina u zoni siromaštva, poražavajuće stanje u obrazovanju i zdravstvu, četvrtini građana koji skapavaju pod ovrhama i blokadama, rijekama ljudi koji bježe iz zemlje glavom bez obzira u potrazi za elementarno pristojnim životom Vlada nema ili, što je još gore, ne želi pronaći rješenja.
Vlada za koju više ne znamo imamo li potporu većine u parlamentu stoga mora odstupiti i omogućiti građanima da iskažu svoju volju žele li i dalje da državom upravlja aktualna postava u Banskim dvorima. Plenkovićeva većina ionako je formirana uzurpacijom izbornih rezultata i minimum poštenja prema građanima i poštovanja prema državi nalaže raspisivanje novih izbora kako bi narod kao suveren izrekao svoju volju i odlučio tko ima njegovo povjerenje da vodi zemlju – piše u priopćenju kojeg potpisuje David Bregovac predsjednik stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada.

Foto: Press