Hrvatska malonogometna reprezentacija spremna za Adria Cup
By redakcija On 29 tra., 2019 At 03:54 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Adria Cup: Dino Škibola ponovno u hrvatskom dresu, Patrik Pasariček očekuje svoj debi

Adria CupNogometni centar Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku 3. i 4. svibnja ugostit će vrhunske malonogometaše u sklopu pripremnog turnira Adria Cup za nadolazeće Socca SP u malom nogometu koje će se održati u listopadu u Grčkoj. Na tom turniru, uz reprezentaciju Hrvatske, nastupat će Slovačka i Belgija, a pridružit će im se i ponajbolji križevački malonogometaši. Izbornik Dino Kovač sastavio je širi popis od 17 imena, od kojih će 15 imati prilike zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.
– Jako mi je drago što sam opravdao povjerenje Dina Kovača i što me ponovno pozvao da zaigram za hrvatsku reprezentaciju. Adria Cup je odlična ideja. Drago mi je što ćemo ove godine ranije početi s pripremama i što će izbornik imati dovoljno vremena da vidi na koje igrače može računati. Ako se pripremimo dovoljno dobro, siguran sam da možemo napraviti bolji rezultat nego prošle godine – kazao je simpatični Zadranin Dino Škibola, reprezentativac koji je Hrvatsku predstavljao na premijernom Svjetskom prvenstvu u Portugalu i koji je tamo oduševio svojim igrama.
Adria Cup– Svjetsko prvenstvo u Lisabonu je bilo nevjerojatno iskustvo. Bio sam sretan što sam uopće pozvan u reprezentaciju. Nisam očekivao da ću se toliko dobro prilagoditi i da će izbornik Kovač toliko računati na mene, a na kraju sam bio najbolji strijelac reprezentacije – pojasnio je Škibola te dodao:
– Sjajno je što nam dolaze reprezentacije poput Slovačke i Belgije da uopće vidimo na kojoj smo razini u odnosu na njih. Poslije Adria Cupa znat ćemo na čemu ćemo morati poraditi.’
Osim nekoliko reprezentativnih starosjedioca, na popisu su se našla i neka nova imena. Jedan od njih je i Patrik Pasariček.
– Velika mi je čast što me Dino Kovač pozvao u reprezentaciju. Svakom sportašu bila bi čast igrati za bilo kakvu reprezentaciju, a pogotovo kada se radi o sportu koji voli i u čemu se vidi. Vjerujem da će Adria Cup biti izvrsno pripremljen i da će organizacija biti na nivou – kazao je Pasariček te nastavio:
– Vidio sam popis reprezentativaca i znam neke igrače. S Ernestom Malarićem i Matijom Ezgetom sam igrao po raznim turnirima, a s Karlom Pagadurom sam nastupio u selekciji Zagreb Winter Cupa. Mislim da ćemo biti jedna odlična ekipa.
A tko ne bi volio zaigrati za svoju domovinu na Svjetskom prvenstvu?
– Volio bih otići na ovogodišnje svjetsko prvenstvo u Grčku. Za mene bi to bilo veliko iskustvo. Nadam se da ću se kroz ove pripremne turnire nametnuti izborniku Kovaču i da ću sve uspjeti uskladiti s velikim nogometom kojeg također treniram – kazao je perspektivni Pasariček.
Utakmice će se na Adria Cupu 3. svibnja odigrati u 20:00 i 21:15 sati, a 4. svibnja u 12:00, 13:15, 18:45 te 20:00 sati. Hrvatska će u petak igrati protiv selekcije križevačke lige, dok u subotu naši reprezentativci igraju protiv Belgije i Slovačke.

Foto: Press

comment closed