Premijera: Plava boja snijega
By redakcija On 19 velj., 2017 At 02:04 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Žar ptica…

Plava boja snijegaDvije godine nakon premijere predstave Kako živi Antuntun, GK Žar ptica ponovno poseže u bogati opus jednog od najčitanijih hrvatskih dječjih pisaca Grigora Viteza. Ovaj put, kao za svoju prvu ovogodišnju premijeru, u režiji Lea Katunarića, postavlja dobro nam poznati igrokaz u stihovima Plava boja snijega.
Iako se okosnica predstave temelji na nedopuštenoj ljubavi između pastira Kalopera i lijepe kraljevne, Plava boja snijega zapravo govori o pojednicu koji se hrabro suprotstavlja nametnutim pravilima i koji je, bez obzira na posljedice, spreman glasno reći “snijeg nije plav”.
Redatelj Leo Katunarić za autorski tim odabrao je scenografkinju Dinku Jeričević, kostime je priredila Dženisa Pecotić, a glazbu Mario Mirković.

Plava boja snijega

O predstavi – Plava boja snijega
U jednom dalekom kraljevstvu kralj Karaslav je naredio da snijeg bude plave boje. I ne samo snijeg. Sve je kako on kaže: gljive su žive, ovce cvrče kao cvrčci, ljudi su dvobojni, a magla se jede s orasima…Svi podanici kliču i vjeruju svom ludom Kralju. I svima će biti dobro, dok se netko ne pobuni..
Zašto onda pastir Kaloper jedini ne priznaje da je snijeg plav. Još gore, on tvrdi da uopće
ne pada snijeg, nego da to cvijeće pada. I tko je ovdje lud, Kralj ili Kaloper? Ili, tko je luđi , Kralj ili Kaloper?

Plava boja snijega

Premijera je na rasporedu 25. veljače, 2017. godine s početkom u 18.00 sati
Pretpremijerno predstave se igraju 22. i 23. veljače u 10:00 sati i 24.veljače u 18:00.

Redatelj: Leo Katunarić
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Dženisa Pecotić
Koreografkinja: Zrinka Lukčec
Glazba: Mario Mirković
Igraju: Zoran Pribičević, Ante Krstulović, Marko Hergešić, Vesna Ravenšćak Lozić, Dunja Fajdić, Petar Atanasoski, Vini Jurčić, Robert Španić, Boris Barukčić i Josip Brakus

Foto: Press

comment closed