fbpx

QUEEN – Filharmonijska posveta legendarnim rockerima

QUEEN u Lisinskom

U petak 18. ožujka 2022. godine Zagrebačka filharmonija priprema simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice – britanskoj grupi QUEEN!

Queen

Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i Somebody to Love i Bohemian Rhapsody i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban!

Queen

Znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni! Nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije – ugledni filharmonijski glazbenici Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se prokušani rockeri: Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Orkestar Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi onaj posebni filharmonijski sjaj, a ekipom na sceni ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Ulaznice osigurajte na vrijeme na blagajni Zagrebačke filharmonije u KD Vatroslava Lisinskog te na sustavima ulaznice.hr i eventim.hr.

Vječni hitovi poput Somebody to Love, The Show Must Go On, We Are The Champions, I Want to Break Free ili Bohemian Rhapsody samo su dio programa posvećenog legendarnim britanskim rockerima. Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te “skrivenih bisera” iz Queenove “kraljevske” pjesmarice, a Zagrebačka filharmonija, kao i uvijek u Off ciklusu, poručuje:

U petak 18. ožujka 2022. – Lisinski u 19.30 sati – isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo – dobru glazbu!

Foto: Press Zagrebačka filharmonija – QUEEN