fbpx

Goran Bare – nova autorska pjesma Osvijesti me

Neuništiv…

Izuzetna svirka u punom rockerskom intenzitetu i žestini, u kombinaciji s Baretovim osobnim, grčevitim riječima i hipnotizirajućom interpretacijom, čine jednu od najsnažnijih kombinacija u našoj glazbi

Goran BareGoran Bare snimio je novi singl ‘Osvijesti me’. To je njegova prva autorska pjesma od albuma ‘Teške boje’ iz 2012. godine. Svi elementi zbog kojih Bare i njegova glazba predstavljaju vrhunac našeg rocka prisutni su i u ‘Osvijesti me’, a to su:  izuzetna svirka u punom rockerskom intenzitetu i žestini, u kombinaciji s Baretovim osobnim, grčevitim riječima i neusporedivom, hipnotizirajućom interpretacijom, čine jednu od najsnažnijih i najupečatljivijih kombinacija u našoj glazbi. Tu snagu slikovito opisuje naš čuveni kritičar Aleksandar Dragaš:
– Njegove pjesme su poput poniranja u unutarnji pakao kojim caruju demoni s kakvima, Bogu hvala, mnogi od nas nikada Goran Barenisu imali posla. Pjesme koje je snimio s Majkama esencija su istinskog rock’n’rolla, izvučena na špricu i pretočena u surovu, nepatvorenu umjetnost. Ako je netko u nas utjelovio rock’n’roll u onom njegovom mitskom ili arhetipskom smislu, blisko utjelovljenju Iggyja Popa, Jima Morrisona, Micka Jaggera i drugih srodnih rock’n’roll pjevača, onda je to Goran Bare.
Da i ova pjesma svirački zaživi na način koji odgovara Baretovoj nevjerojatnoj energiji pobrinuo se sjajni bend koji čine Dan Divjak na klavijaturama, Kruno Domaćinović na električnoj gitari, Alen Tibljaš na bubnjevima, Mario Rašić na bas gitari te Davor Rodik, čija izuzetno upečatljiva pedal steel gitara donosi osobitu dimenziju fenomenalnom zvuku sastava.

Foto: Press
Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=YyQSBbxs-lM[/embedyt]