fbpx

Za Udrugu Vukovarski leptirići prikupljeno sto tisuća kuna

Humanitarna akcija…

Vukovarski leptirići– Svaki vaš lajk, njih 10000, Prvo plinarsko društvo nagradilo je s 5 kuna, no zbog vaše velike podrške, PPD je odlučio poduplati iznos donacije, stoga  ukupna donacija PPD-a Udruzi ‘Vukovarski leptirići‘ iznosi 100.000 kuna. Hvala svim navijačima Medveščaka na podršci, bez vas  ova akcija ne bi bila moguća – rekao je Pavao Vujnovac.
Prvo plinarsko društvo (PPD) doniralo je tijekom utakmice ‘Medveščaka‘ i praškog Leva 100.000 kuna Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama ‘Vukovarski leptirići’.
Sredstva su prikupljena u humanitarnoj akciji u organizaciji PPD-a i zagrebačkih Medvjeda tijekom koje su  svi navijači Medveščaka, ali i svi ljudi velikog srca, mogli na službenim web stranicama Medveščaka i na Medveščakovim društvenim mrežama ‘lajkati’ crteže djece iz udruge ‘Vukovarski leptirići’ i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svaki ‘lajk’ na određeni crtež Prvo plinarsko društvo  nagradilo je s 5 kuna donacije Udruzi. U svega 3 dana od početka akcije prikupljeno je planiranih 10000 lajkova, stoga je PPD odlučio poduplati iznos te ukupna donacija iznosi 100.000 kuna. Sredstva će se iskoristiti za kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojega se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.
Donaciju je na početku utakmice Viktoriji Matin, predsjednici Udruge’Vukovarski leptirići’ uručio Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.
Prvo plinarsko društvo doniralo je u studenom prošle godine 70.000 kuna Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ‘Vukovarski leptirići’ za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.
Udruga ‘Vukovarski leptirići’ osnovana je 2011. godine i okuplja 45 – ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga ‘Vukovarski leptirići’ nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.
Prvo plinarsko društvo je vertikalno integrirana tvrtka, osnovana prije nešto više od deset godina kao distributer i opskrbljivač u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a kasnije proširuje djelatnost na uvoz, opskrbu i prodaju prirodnog plina. Danas, uz 600 kilometara plinske mreže na koju je spojeno 11 000 potrošača, PPD je drugi najveći opskrbljivač plinom u Hrvatskoj te najveći uvoznik plina u Hrvatsku.

Foto: Press