fbpx

Zijah Sokolović i Međuigre 0-24 oduševile 600 posjetitelja!

Vir…

Brod knjižara izazvao veliki ‘šušur’ na Viru

Zijah SokolovićBrod knjižara – Brod kulture izazvao je veliku senzaciju u malenoj lučici na otoku Viru, gdje su brojni posjetitelji okružili brod kako bi ga fotografirali te upoznali ekipu ovogodišnje turneje. Mađarski književnici Otto Tolnai i Ronald Orscik nazvali su Vir ‘malom oazom Mađara’ te su recitiravši poeziju na vlastitom jeziku izazvalii oduševljenje kod mnogobrojnih mađarskih turista. Veliku pozornost izazvala je i kazališna predstava ‘Međuigre 0-24’ glumca i redatelja Zijaha Sokolovića koja je izvedena na prepunom Virskom trgu pred čak 600 posjetitelja.
Oduševljenje kod djece, ali i odraslih, izazvala je radionica puhanja stakla ‘Friends of Glass’ održana ispred broda, na kojoj je voditeljica radionice Ivanka Pašalić okupljenima pokazala kako se izrađuju stakleni predmeti.
– Sudjelovanje u projektu MasterCard Brod knjižara – Brod kulture 2015. posebno je zadovoljstvo za nas sudionike kao i za sve posjetitelje ove manifestacije. Radionica puhanja stakla dio je europskog projekta ‘Friends of Glass’ i bilježi veliku posjećenost tijekom cijelog trajanja turneje, a osobito su radoznala djeca. Igra vatre i stakla svaki dan uveseljava i fascinira veliki broj posjetitelja. Tako je bilo i u Viru gdje je više od 300 djece i odraslih posjetilo  našu radionicu. Posjet Viru za mene je bilo jedno lijepo iskustvo kroz koje sam upoznala puno novih prijatelja stakla te čuvara prirode i okoliša – rekla je Ivanka Pašalić, voditeljica radionice.
Nakon što je jučer oduševio publiku na Viru, Brod knjižara – Brod kulture uplovio je u Tkon na otoku Pašmanu, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta.
Otto TolnaiU Tkonu posjetitelje očekuju brojna događanja. Promocija mađarskih i hrvatskih pisaca počinje u 21.00 sat, a uz književni program posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi ‘Međuigre 0-24’ – Zijah Sokolović, koja počinje u 21.30 sati.  Radionica puhanja stakla ‘Friends of glass’ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45, dok će navečer posjetitelje zabavljati Matea Dominiković i sastav ‘4 Town Blues Band’. Za najmlađe tu je lutkarsko glumačka predstava ‘Poruka u boci’ s početkom u 20.30 sati, dok u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije ‘Meteo ćakule’ Zorana Vakule. Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.
Nakon Tkona brod će još posjetiti 6.8. Zlarin te 7.8. Trogir.

Foto: Press