fbpx

Propuh, papuče i punica:Vodič za preživljavanje u Hrvatskoj

Lastovo…

Tri najvažnije stvari za preživljavanje

Vodič za preživljavanje– Sinoć sam na Lastovu spoznao vrijednost koju projekt Brod knjižara ima za otoke. Iznenadio me veliki odaziv i interes posjetitelja za predstavljanje pisaca i knjiga što samo pokazuje da postoji potreba za kulturnim i zabavnim sadržajima i u manjim sredinama. Djeca su danima pričala o dolasku Broda. Brod je uistinu pokretni festival kulture – rekao je ovom prilikom Cody McClain Brown.
Nakon što je jučer oduševio publiku u Lastovu, Brod knjižara – Brod kulture stigao je u Vis, kako bi stanovnicima i posjetiteljima pružio ponudu od nekoliko tisuća naslova iz brodske knjižare te predstavama, književnim večerima, radionicama i glazbenim nastupom obogatio turističke, kulturne i društvene sadržaje ovog mjesta.
Mještani Lastova zajedno sa svojim gostima, jučer su se ‘do suza’ nasmijali Codyu McClainu Brownu te zgodama i Vodič za preživljavanjenezgodama iz njegove popularne knjige ‘Propuh, papuče i punica – vodič za preživljavanje u Hrvatskoj‘ u kojoj opisuje Hrvate na simpatičan način.
Na Brodu knjižari – Brodu kulture, kojemu je ovogodišnja zemlja partner Republika Mađarska, plove mađarski književnici Otto Tolnai i Ronald Orscik, Cody McClain Brown te hrvatski književnici Maja Hrgović, Dubravko Trojanac, Olja Savičević Ivančević, Lana Derkač i Davor Šalat.
Nakon Visa brod će posjetiti 29.7. Bol na Braču, 30.7. Jezera, 31.7. Sv. Filip i Jakov, 1.8. Silba, 2.8. Mali Lošinj, 3.8. Rab, 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir.

Foto: Press