fbpx

Erotska forma: Fetish fantasy – Umijeće shibari bondagea!

Pogon Jedinstvo…

Erotično umijeće shibari bondagea na intenzivnoj jednodnevnoj radionici

shibari bondageaPovodom četvrtog izdanja najvećeg regionalnog fetish fantasy događanja, organiziran je i jedan, ali vrlo vrijedan dan radionice shibari bondage tehnike pod vodstvom redovitog Bestiarumovog performera, talijanskog shibari majstora Andree Ropesa.
Shibari, poznat i pod nazivom kinbaku, drevna je japanska tehnika vezivanja isprva korištena za sputavanje neprijatelja koja se koristila između 15. i 18. stoljeća. Budući da u Japanu gotovo i nije bilo zatvora te su raspolagali veoma malom količinom metala (a istovremeno velikom količinom konopca od jute), svoje su neprijatelje onesposobljavali vezivanjem koje je imalo nekoliko važnih pravila – tajnom tehnikom spriječiti zatvorenika da se otme konopcima na način da se ne nanosi nikakva fizička ili psihička ozljeda te da je konačni rezultat estetski lijep. Krajem devetnaestog stoljeća tehnika je evoluirala u erotsku umjetničku formu čiju tradiciju do danas Andreavrijedno čuvaju malobrojni majstori.
Andrea Ropes umijeće je brusio godinama kod niza vrhunskih shibari majstora te će ove godine po četvrti put publici prezentirati svoj rad uživo na jednoj od Bestiarumovih pozornica, pri čemu je svake godine sve iskusniji i kreativniji. Radove ovoga nekonvencionalnog umjetnika možete pogledati na njegovoj web stranici.
Shibari nije samo erotska igra dominacije i submisivnosti za parove, to je umijeće koje stvara vrlo lijepe statue prilagođavajući konopce ljudskoj fizionomiji, a užitak modela proizlazi i iz činjenice da shibari upošljava elemente shiatsu masaže strateški smještajući čvorove na točke za pritisak koje će pružiti ugodu.
Radionica će uslijediti dan nakon Bestiaruma, 15. studenog 2015. godine između 15,00 i 19,00 sati u dvorani Pogona Jedinstvo. Primjerena je podjednako za shibari bondageapočetnike i one koji imaju iskustva s tehnikom, broj sudionika je ograničen kako bi rad mogao biti što intenzivniji i efikasniji te će precizan program radionice biti ustanovljen s obzirom na znanja i interese polaznika. Preporučen je dolazak s partnerom, no nije obavezan – oni koji na radionicu dođu sami bit će upareni na licu mjesta kako bi mogli jedno na drugome vježbati vezivanje. Također je preporučeno za radionicu odjenuti udobnu odjeću koja prati linije tijela kako konopci ne bi zapinjali, polaznici koji posjeduju vlastite konopce slobodni su ih ponijeti, a oni koji ih nemaju moći će ih posuditi, pa i kupiti na radionici.
Cijena radionice je 380,00 kuna za pojedinca, a 530,00 kuna za par, rezervacija mjesta unaprijed obavezna je na e-mail adresu info@bestiarum.com.hr.

Foto: Promo