Šokantno – Video: Brutalno zlostavljanje životinja!
Piše: redakcija On 2 ožu., 2017 At 07:43 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci | With 0 Comments

U transportu…

Brutalno zlostavljanje– Ova istraga otkrila je sramotan propust europskih dužnosnika glede nadzora izvoza živih životinja. Prijevoz životinja iz europskog uzgoja krši uredbe Europske unije, a životinje pri klanju trpe stravične postupke koji se kose s međunarodnim sporazumima – rekao je Gabriel Paun, predsjednik europskog ogranka organizacije Animals International.
Organizacije Animals International (AI), Tierschutzbund Zurich/Animal Welfare Foundation (TSB|AWF) i Eurogroup for Animals otkrivaju šokantne snimke kršenja europskih zakona za zaštitu životinja i međunarodnih sporazuma o prijevozu živih životinja iz Europe za Tursku, Bliski istok i Sjevernu Afriku te njihovu klanju.
U povijesnoj osmomjesečnoj istrazi koja je trajala od lipnja 2016. do veljače 2017. godine, organizacije AI i TSB|AWF dokumentirale su degutantno zlostavljanje i postupke klanja životinja na putu iz zemalja EU-a do konačnog odredišta u Turskoj, Libanonu, Jordanu, Izraelu, Palestini i Egiptu. Njihove snimke otkrivaju da rutinski načini prijevoza i klanja životinja u zemljama uvoznicama krše europske uredbe i međunarodne standarde.
Brutalno zlostavljanjePotaknute alarmantnim otkrićima, organizacije AI i TSB|AWF udružile su snage s organizacijom Eurogroup for Animals i njezinim članicama iz cijele Europe, uključujući udrugu Prijatelji životinja. Europskoj komisiji predat će zahtjev za zabranu prijevoza živih životinja.
Svake godine iz Europske unije, morem ili kopnom, u Tursku, Sjevernu Afriku i na Bliski istok izveze se više od dva milijuna goveda i ovaca, iako te zemlje nemaju zakone koji štite životinje od zlostavljanja.
Predsjednica organizacije Eurogroup for Animals, Reineke Hameleers, izjavila je:
– Europski sud presudio je da Uredba o prijevozu životinja EU-a vrijedi i izvan granica EU-a, sve do konačnog odredišta životinje. No ova se presuda ne poštuje, a životinje se i dalje prevoze u užasnim uvjetima. To ne samo da je protuzakonito već je i nemoralno i nepotrebno jer sve navedene zemlje uvoznice također uvoze svježe i smrznuto meso. Životinje se pri prijevozu izlažu nepotrebnoj patnji i za to nema nikakva opravdanja.
– Etički propusti i nepoštovanje propisa pri prijevozu počinju dobrano prije dolaska životinja u zemlju uvoznicu. Uredbe trenutačno ne zahtijevaju da brodovi za prijevoz stoke koji napuštaju EU imaju veterinara, pa tisuće životinja provode do deset dana u visokorizičnom okruženju, bez pristupa veterinarskoj skrbi”, izjavila je predsjednica TSB|AWF-a, Iris Baumgärtner. „Samo zamislite kako divlje more valja tisuće životinja zatočene na brodu koji nije predviđen za prijevoz stoke i razumjet ćete suludost ovakve trgovine – dodala je.
– Prikupljeni materijali bit će uručeni Europskoj komisiji i ministrima europskih zemalja kao dokaz zlostavljanja i protupropisnog klanja životinja izvezenih iz Irske, Francuske, Rumunjske, Litve, Mađarske, Belgije, Češke, Portugala i Španjolske u zemlje izvan EU-a – poručuju iz udruge Prijatelji životinja.

Foto: Press
Video:

comment closed