Hugo Boss prestaje prodavati krzno!
Piše: redakcija On 7 srp., 2015 At 05:29 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci | With 0 Comments

Prijatelji životinja…

Još jedna pobjeda za životinje iskorištavane zbog njihova krzna

Hugo Boss, Petra FriganovićHugo Boss postao je vodeće ime u modnome svijetu, koje je zauzelo stav protiv okrutnosti prema životinjama i ukinulo korištenje krzna u svojim kolekcijama. Fur Free Alliance nada se da će njegove stope slijediti i ostali luksuzni modni brendovi, pogotovo znajući da danas postoje tolike brojne mogućnosti mode bez okrutnosti, koje djeluju jednako kvalitetno i privlačno – rekao je predsjedavajući organizacije Fur Free Alliance Joh Vinding.
Međunarodna koalicija Fur Free Alliance, čiji je član i udruga Prijatelji životinja, pohvaljuje luksuzni modni brend Hugo Boss zbog prestanka korištenja životinjskoga krzna. Ova hvalevrijedna odluka nedavno je najavljena u Izvještaju za održivost te tvrtke. Hugo Boss prestat će koristiti sve krzno, uključujući i ono kunića, počevši od kolekcije za jesen/zimu 2016 godine.
Hugo Boss pridružio se rastućem broju brendova i trgovina koje ne koriste krzno poput Tommyja Hilfigera, Calvina Kleina, Stelle McCartney, Zare i ASOS-a.
U Hrvatskoj preko 70 posto ljudi protivi se ubijanju životinja radi krzna i čvrsto stoji uz postojeću zabranu uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna. Prijatelji životinja vjeruju kako je ovaj uspjeh još jedan razlog da Hrvatska ide samo naprijed sa svojim zakonima vezanima za zaštitu životinja.

Foto: Press

comment closed