fbpx

U utorak je 9. VegeSajam

Zagreb…

9. VegeSajam – Ozračje optimizma i zdravlja u centru Zagreba

– Tijekom proteklih mjeseci dobili smo velik broj upita hoće li se, zbog epidemioloških mjera povezanih s pandemijom, VegeSajam uopće održati. Iznimno nas raduje velik interes i izlagača i posjetitelja, što pokazuje da su građani doslovno gladni zdravih i etičnih sadržaja – kažu organizatori Prijatelji životinja.
Da nam je netko još prije mjesec dana rekao da ćemo se 23. lipnja 2020. moći prošetati glavnim zagrebačkim trgom i od 8 do 20 sati uživati u veganskim burgerima, falafelima, wrapovima, sočnim kolačima, sokovima ili smoothiejima, teško bismo to mogli zamisliti. No udruga Prijatelji životinja organizacijom devetog po redu VegeSajma donosi dašak optimizma i zdravlja kroz primamljivu ponudu voća i povrća te gotovih veganskih proizvoda. Iz široke ponude mogu se izdvojiti zdravi proizvodi iz domaće radinosti, biljne kobasice i salame, proizvodi od konoplje, slasni namazi, neodoljive slastice, egzotično voće, ali i kozmetika koja nije testirana na životinjama i veganske cipele.
VegeSajam
Na 9. VegeSajmu bit će predstavljena i nova veganska kobasica na hrvatskome tržištu domaćega proizvođača, koja se svojim okusom i teksturom praktički ne razlikuje od mesne. U pozadini njezina nastanka je želja da se pridonese rastućem broju biljnih zamjena za meso koje polako osvajaju ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet. Stoga svoje prvo predstavljanje ima upravo na ovogodišnjem VegeSajmu, a sve sa zajedničkim ciljem brige za životinje i okoliš te poboljšanja zdravlja svih nas.
Osim ponude ukusne i zdrave veganske hrane, kozmetike i obuće te promocija i degustacija, na edukativnom štandu Prijatelja životinja moći će se dobiti sve informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, udomljavanju napuštenih životinja, veganskom načinu života, očuvanju planeta i volontiranju. Na istome štandu predstavit će se i udruga Plavi križ koja nudi utočište kravama, svinjama, ovcama i drugim životinjama, a ujedno educira o važnosti poštovanja života svakoga bića.
Prijatelji životinja pozivaju sve da posjete 9. VegeSajam i uživaju u vedrom i opuštajućem ozračju, otkriju nove raznovrsne i zdrave biljne proizvode, informiraju se o svim prednostima biljne prehrane te se odmore i degustiraju slanu i slatku ponudu VegeSajma za stolovima pod suncobranima.
Izlagači koji će sudjelovati na VegeSajmu ujedno će biti neki od izlagača na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, a neki od njih su i nositelji europske V-oznake kao jamstva da su proizvodi koji nude u potpunosti biljnoga podrijetla.
Više informacija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetit će VegeSajam u 10 sati.

Foto: Press