fbpx

Predsjednik UEFA- e Aleksander Čeferin kupio dvije Lupinove fotografije

Noćni život New Yorka osamdesetih…

Slovenci obožavaju radove našeg umjetnika

Stephan Lupino

Stephan Lupino i Aleksander Čeferin– U Ljubljani sam već kao kod kuće jer su ovdje prepoznali moj stil i vrijednosti. I za sljedeću godinu u Ljubljani sa zadovoljstvom mogu najaviti svoju izložbu iz opusa ‘Lupinizam’, a posebno se radujem svojoj velikoj samostalnoj izložbi u New Yorku u ožujku – rekao je Stephan Lupino ekskluzivno za portal Scena.hr.
Sinoć je u čuvenoj Galeriji Fotografija u Ljubljani otvorena izložba ‘Noćnog života New Yorka osamdesetih’ našeg svjetski priznatog umjetnika Stephana Lupina. Performansi svjetski poznatog umjetnika zabilježeni fotoaparatom u noćnim klubovima New Yorka prikazani su na izložbi u Ljubljani kroz 80-ak fotografija slavnih osoba. Tako su ispred fotoaparata Lupina u noćnim klubovima New Yorka pozirale zvijezde Grace Jones, Mick Jagger, Frank Zappa, Billy Idol, Lene Lovich, Ramones, Village People te brojni drugi.
Stephan Lupino i Aleksander ČeferinA još jedno svjetsko priznanje stiglo je na adresu našeg poznatog umjetnika, kad je ovog mjeseca Paper Magazine uvrstio Lupina među deset nezaboravnih osoba scene noćnog života New Yorka. Paper Magazine prozvao ga je ‘seks simbolom Downtowna’ te ‘Downtown Helmut Newton’.
Na izložbi sinoć u Ljubljani su bili i brojni poznati, a među njima je bio i novi predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin koji je kupio dvije fotografije ‘Noćnog života New Yorka osamdesetih’.
Na pitanje o predstojećim blagdanima, Lupino je za portal Scena.hr otkrio:
– Blagdane ću već tradicionalno provesti na Tajlandu, i bit će kao u uvijek – nezaboravno.

Foto: Galerija Fotografija u Ljubljani, Stephan Lupino