fbpx

Goran Grgić: Ne treba osuđivati jer nitko nije savršen

Sjećanje vode…

O ULOZI PRELJUBNIKA: Ništa u životu nije crno-bijelo. Teško je takvo lice čvrsto i argumentirano braniti, ali i on ima neku svoju istinu, kaže glumac za portal Scena.hr

Goran Grgić, Sven ŠestakU središtu predstave ‘Sjećanje vode’ su tri sestre koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva. Goran Grgić u predstavi igra brižnog preljubnika Mikea, koji želi biti oslonac svojoj ljubavnici Mary u njezinim teškim trenucima. Međutim, Mike se našao usred nerazriješenih obiteljskih odnosa. Sestre propitkuju svoj odnos, odnos prema majci, kao i prema ocu. Otkrivaju se i obiteljske tajne. Sestre se u tom vrtlogu emocija suočavaju sa svojim strahovima, tugom, krivnjom i životnim promašajima te u konačnici propitkuju svoj život, svoje stavove i ljubavne odnose. U tim čudnim okolnostima Mike otkriva granice koje je postavio u ljubavnom odnosu prema ljubavnici Mary. Uz Grgića u predstavi igraju i Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak i Ivan Grčić.

Sjećanje vode

– Ništa u životu nije crno-bijelo. U predstavi se čini da je Mike krivi čovjek na krivom mjestu, ali mislim da se opravdao, koliko se može opravdati u takvom jednom komadu koji se bavi ženskim temama. Muškarci su u ovoj priči neko nužno zlo. Teško je takvo lice čvrsto i argumentirano braniti, ali i on ima jednu dublju priču, neku svoju istinu. Ne treba osuđivati. Osobito ne ‘na prvu loptu’. Nismo savršeni. Svi imamo svoje frustracije i probleme. Život nas često odvede nekim čudnim putem – rekao je Grgić za portal Scena.hr. Premijera predstave ‘Sjećanje vode‘ Ludens teatra bila je u subotu u Koprivnici u Domu mladih.

Foto: Scena.hr