fbpx

Josipa Lisac o koncertima za 50 godina karijere i umjetnosti fotografije

Vokalno superiorna umjetnica…

Prvi koncert će održati u beogradskom Sava centru, na svoj rođendan, 14. veljače, zatim u Sarajevu, 25. veljače u Bosanskom kulturnom centru te u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, 26. ožujka

Josipa LisacJosipa Lisac voli fotografiju. Kaže da je izuzetno važno fotografijom zabilježiti neke trenutke u životu. Glazbena diva bila je na sjajnoj izložbi ‘Malkovich, Malkovich, Malkovich: Hommage fotografskim majstorima’ američkog fotografa iz Chicaga Sandra Millera u zagrebačkoj galeriji Bačva.
– Ja sam radila u životu s puno dobrih fotografa. Umjetničkih fotografa. Jozo Ćetković za mene je napravio ‘Dnevnik jedne ljubavi’, tu je i Željko Koprolčec, koji je napravio čak kompletnu izložbu u Muzeju za umjetnost i obrt s mojim likom. Kroz moje albume tu je bilo puno iznimnih fotografa – prisjetila se Josipa za portal Scena.hr. Vokalno superiorna umjetnica ove godine će s tri velika koncerta obilježiti 50 godina impresivne karijere. Prvi će održati u beogradskom Sava centru, na svoj rođendan, 14. veljače, drugi će održati u Sarajevu, 25. veljače u Bosanskom kulturnom centru, a treći u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, 26. ožujka.
Josipa LisacOd pjesama s antologijskog ‘Dnevnika jedne ljubavi’ koji je 2013. godine obilježio 40 godina, od svog prvog objavljivanja, pa do najnovijih singlova ‘Tu’ i ‘Moja magija’, Josipa oduševljava svojom dosljednošću i svojim pjesmama koje su uvijek nove i zanimljive. Njeno odrastanje uz glazbu već je od ranog djetinjstva odredilo i njen životni put kojem se u potpunosti posvetila.
Od Zbora Hrvatske radiotelevizije čijom članicom postaje već u 10 godini, preko popularne rock grupe ‘O’Hara’, a zatim ‘Zlatni akordi’, pa do impresivne samostalne glazbene karijere čiji je početak obilježilo upoznavanje s popularnim rock’n’roll pjevačem i skladateljem Karlom Metikošem. Njihov prvi zajednički album i prvi album u Josipinoj karijeri, ‘Dnevnik jedne ljubavi’  ne samo da je prvi konceptualni album, već je i prva ženska rock ploča na ovim prostorima koja ne prestaje oduševljavati publiku čak ni 44 godine poslije. Josipa je snimila nekoliko sjajnih studijskih albuma, ostvarila brojne suradnje s kolegama iz raznih glazbenih pravaca pri čemu se pokazala kao prava glazbena kameleonka te ostavila trajan pečat obradama tradicionalnih pjesama poput ‘Omer beže’, ‘Niz polje idu, babo, sejmeni’ , ‘Vila Velebita’ , ‘Kalino mome’.
Josipa LisacFunk, rock, klasika, pop, klapska ili božićna pjesma, etno, fado ili rap – to je sve glazba u kojoj se Josipa savršeno snalazi. A svojim koncertima posvećenima Karlu Metikošu, skladatelju koji je zaslužan za njenu karijeru, oduševljava i puno mlađu publiku. 50 godina karijere kojoj se ni približno ne nazire kraj, san je svakog umjetnika u kojem se često isprepliću nedoumice, strah, uzbuđenje, vizije i želje. Josipa se raduje koncertima i svojoj publici.
– Ja imam divne ljude oko sebe, puno ljudi koji dolaze i prolaze i ostavljaju trag. To su zapravo ljui koji su poesebni u ovom zvjerinjaku svega i svačega. Tako da imam izuzetnu odgovornost prema tim ljudima, izuzetno i poštovanje – naglasila je Josipa za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr