fbpx

Lions Club Zrinjevac i predstava 5žena.com u humanitarnoj akciji

Svjetski dan glasa…

Prihod od prodanih ulaznica je namijenjen za kupnju opreme za rano otkrivanje tumora grla za ORL odjel KB Merkur

Lions Club

Lions Club– Apsolutno podržavam ovu akciju jer je važno podizati svijest građana i motivirati ih na pregled. Također, nama glumcima je glas izuzetno važan – rekla je glumica Ana-Marija Vrdoljak za portal Scena.hr. Jučer je na zagrebačkoj Sceni Vidra održana humanitarna izvedba predstave 5žena.com, a u sklopu Humanitarne akcije Lions Cluba Zrinjevac povodom obilježavanje Svjetskog dana glasa. Prihod od prodanih ulaznica je namijenjen za kupnju opreme za rano otkrivanje tumora grla za ORL odjel KB Merkur.
– Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, sa svim svojim glumicama i glumcima, snažno podupire obilježavanje Svjetskog dana glasa te sudjeluje u raznim stručnim i umjetničkim programima kojima je cilj osvijestiti važnost pregleda grla i glasnica uz primjenu moderne tehnologije te pravovremeno dijagnosticirati pojavu karcinoma – poručili su iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Dodaju kako je glas najvažniji instrument za rad i umjetničko djelovanje svih izvedbenih umjetnika.
Povijest:
Ideja o obilježavanju Svjetskog dana glasa krenula je od liječnika otorinolaringologa u Brazilu jer su bili suočeni s dramatičnim rastom broja tumora grkljana u toj velikoj zemlji i htjeli su tako upozoriti svjetsku javnost da promijenjena boja glasa može ukazivati na postojanje tumora glasnica, te da rano prepoznavanje pruža veliku šansu izlječenja. Ubrzo su se vodeće medicinske i umjetničke institucije u svijetu, a i u Hrvatskoj pridružile slavlju glasa kao vrhunskog instrumenta koji može biti bitno oštećen i bolešću.

Foto: Privatni album