fbpx

Jose Carreras: Više od nastupa s Tri tenora nedostaje mi Luciano Pavarotti!

Pula…

Svjetski poznati tenor Jose Carreras s velikim veseljem očekuje subotnji koncert u pulskoj Areni

Jose CarrerasDanas je u Puli na druženju s medijima poznati svjetski tenor José Carreras najavio svoj koncert u pulskoj Areni. Gradonačelnik Pule Boris Miletić izrazio je veliko zadovoljstvo što Maestro Carreras već treći put boravi u Puli i još jednom je pozvao stanovnike, kao i posjetitelje Pule da dođu na ovaj humanitarni koncert kojem je glavna svrha prikupiti što više novaca za donacije dječjem odjelu KBC-a iz Rijeke i Centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule.
Gospodin Carreras izrazio je veliko zadovoljstvo već trećim boravkom u Puli rekavši da je to za njega velika privilegija te da ga jako veseli nastup s Orkestrom HNK Ivan pl. Zajc, poznatim dirigentom Davidom Gimenezom te kolegicama glazbenicama Anom Rucner i Martinom Zadro. Naglasio je veliku važnost glazbe u liječenju, a njemu samom je glazba bila od velike pomoći jer djeluje iscjeljujuće, a dokaz benefitu glazbe je i činjenica da je muzikoterapija kao metoda liječenja sve popularnija.
Jose CarrerasNa pitanje je li različito pjevanje u kazalištu ili koncertnoj dvorani ili na otvorenom, umjetnik kaže da za njega i nema velike razlike. Doduše u kazalištu je to autentičnije, jer tu je i scenografija i kostimografija, no danas je ozvučenje toliko sofisticirano da vjerno prenosi i glasove umjetnika i sam doživljaj. Na koncertima na otvorenom obično sudjeluju ljudi koji nisu baš ljubitelji koncertnih dvorana, a ovako imaju priliku uživati u kvalitetnom zvuku. Maestro je kao jezik na kojem najviše voli pjevati odabrao talijanski i španjolski, a treći jezik kojeg bi odabrao bio bi ruski jer ti jezici imaju mnogo vokala koji su vrlo ekspresivni. Više od nastupa s Tri tenora nedostaje mu Luciano Pavarotti koji je bio vodeći svjetski umjetnik i prije svega dobar čovjek.
Na pitanje bi li mogao imenovati svog nasljednika, napomenuo je da postoji puno sjajnih tenora nove generacije i po njemu bi bilo arogantno reći da je netko njegov nasljednik.

Foto: Press