fbpx

Matija Prskalo predstavom slavi 25 godina karijere

Samo jedna žena…

NAORUŽANA PUŠKOM I PEGLOM: Lijepu glumicu raduje što će monodramu izvesti pred zagrebačkom publikom. Matija kaže da će publici na duhoviti način prikazati životni kaos jedne sasvim obične žene

Matija Prskalo

Matija PrskaloMatija Prskalo monodramom ‘Samo jedna žena obilježava 25 godina umjetničkog djelovanja. Zagrebačka premijera će biti 3. ožujka u Histrionskom domu. Praizvedba predstave bila je prošle jeseni, a dosad je imala deset izvedbi. Matija kaže da je njezin lik, Maria, samo jedna obična žena koja na vrlo naivan način govori o sebi te na duhovit način uvodi publiku u njezin životni kaos.
– Tekst je ženska priča i to ne znači da muškarcima ne bi bio još zanimljiviji. Iako je Matija Prskalopredstava monodrama – tragikomedija, ona svejedno obiluje mnoštvom likova, pa tako upoznajemo muža zlostavljača, mladog ljubavnika, susjeda voajera i još drugih lica koji Mariji zagorčavaju život – ispričala je lijepa glumica za portal Scena.hr. Dodaje da monodramu završava s puškom u ruci.
– Ja bih skoro ovaj tekst nazvala, komad s pjevanjem i pucanjem kojim obilježavam 25 godina umjetničkog djelovanja. A predstavu posvećujem svim ženama koje se u njoj prepoznaju – naglasila je Matija za portal Scena.hr. Monodramu potpisuju Dario Fo i Franca Rame. Redatelj je Đuro Roić, koji je i preveo tekst.

Foto: Željko Koprolčec, Press arhiva