fbpx

Natalija Đorđević kao Štefica Cvek u raljama života

Predstava…

Svečana premijera predstave ‘Štefica Cvek u raljama života’ održat će se 19. prosinca u 20 sati u Kino klubu Grič u Zagrebu

Natalija Đorđević– Ovom predstavom pokušat ćemo ljudima u vremenu kad je teško vratiti vjeru u dobro u čovjeku i u sretne završetke, ispričati priču o neobičnoj mladoj ženi koja ne odustaje od svojih snova, a pritom i zabaviti publiku – rekla je Natalija Đorđević za portal Scena.hr. Natalija u predstavi Štefica Cvek u raljama života igra glavnu ulogu. Svečana premijera predstave ‘Štefica Cvek u raljama života’ prema romanu Dubravke Ugrešić održat će se 19. prosinca u 20 sati u Kino Ana Marija Vrdoljakklubu Grič u Zagrebu. Dramatizaciju i režiju potpisuje Borna Armanini, a u predstavi igraju i Ranko Zidarić te Ana – Marija Vrdoljak. Natalija kaže da je Šteficu doživjela kao nevino biće koje poput mnogih prolazi period u životu kad joj se čini da je zapela na mjestu te da neće moći ostvariti svoje želje i ambicije.
– No činjenica je da je svaki život drugačiji i da se ne moramo svi isto realizirati, niti se trebamo uspoređivati s drugima. Ono što je Ranko Zidaricmeni sreća ne mora biti nekome drugome. U tom smislu pronašla sam mnogo sličnosti sa Šteficom. I ja sam sklona sanjarenju, često imam osjećaj da je sreća negdje drugdje i još uvijek se poistovjećujem s heroinama iz zlatnog doba Hollywooda. I da, plačem svaki put kad gledam ‘Doručak kod Tiffannyja’ – naglasila je Natalija. Glumica nam je ispričala kako se priprema za ulogu.
– Za ulogu se pripremam čitajući roman već četvrti put, a kroz probe s kolegama i redateljem pokušavam postići da ono što Šteficu razlikuje od većine ljudi iz njene okoline (naivnost, poštenje, dobrota, nesnalaženje u društvu muškaraca te zanesenost i sklonost da živi više u mašti nego stvarnosti) prikažemo i kroz humorističan, na momente kabaretski, a na momente potpuno neočekivan način. Rekla bih da pokušavamo prijeći granice samo jednog žanra – objasnila je Natalija. A kako je danas biti žena…
– Još uvijek je teško biti žena. Pogotovo pametna i izvan ustaljenih okvira – zaključila je glumica za portal Scena.hr.

O romanu…
Stefica Cvek u raljama zivotaEvergreen suvremene hrvatske književnosti ‘Štefica Cvek u raljama života’ duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.
Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Natalija ĐorđevićKupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati ‘kao žena’. Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.
Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom?

Foto: Press – Dinko Čvori