fbpx

Orašar: Kruno Bakota o ulozi androida

Kazalište Trešnja…

Premijera čarobne bajke ‘Orašar’ koju je uprizorio redatelj Paolo Tišljarić

Orašar, Kruno Bakota

Orašar, Kruno BakotaPočetkom listopada u zagrebačkom kazalištu Trešnja Kruno Bakota oduševio je premijernu publiku ulogom princa u predstavi Trnoružica, a jučer je igrao androida u predstavi ‘Orašar‘.
– Za razliku od uloge princa u Trnoružici, ovdje igram jednu specifičniju ulogu, ulogu androida koji je po prirodi fleksibilan. Uloga je bila i malo fizički zahtjevnija – kazao je Kruno Bakota za portal Scena.hr te Kruno Bakota, Orašardodaje:
– S ulogom androida sam se poistovjetio jer ne posjedujem manire princa i nisam tako romantičan kao princ. Malo sam hladniji od princa, poput androida. Bakota je pozvao publiku da dođe na ovu zanimljivu predstavu.
– To je klasik koji se mora pogledati u ovom razdoblju svake godine. Najbolje je doći s obitelji, raskomotiti se, pogledati, uživati – Orašarzaključio je Bakota. Jučer je u Gradskom kazalištu Trešnja u Zagrebu bila premijera čarobne blagdanske bajke ‘Orašar’ koju je uprizorio redatelj Paolo Tišljarić kao dramsku predstavu prema Hoffmannovoj bajci Orašar i mišji kralj. Predstavu je adaptirala dramaturginja Lada Kaštelan. U predstavi igraju Marin Klišmanić, Dubravka Lelas, Matija Čigir, Ivana Bakarić, Silvio Mumelaš, Vini Jurčić, Hrvoje Barišić, Karla Brbić, Ana Vučak Veljača, Paško Vukasović, Jure Radnić, Krunoslav Klabučar, Ana Vilenica, Tena Jeić Gajski, Aleksandra Naumov, Kruno Bakota, Sanja Hrenar i Luka Bulović.
Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografkinja je Blaženka Kovač Carić, rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec.
Premijeru predstave koja nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju i slobodi mašte, ovoga petka nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i društvenog života kao što su Petra Kurtela, Marijana Mikulić, Tamara Vrdoljak, Sanja Pilić, Ante Krstulović, Ivan Veljača i brojni drugi.
A što je uoči premijere o predstavi Orašar ispričala glumica Dubravka Lelas pročitajte na linku.

Piše: P.L.
Foto: Press – Morana Popovčić