fbpx

Održan prestižni glazbeno plesni događaj Bečki bal

Zagreb…

Bečki bal

Bečki balSinoć je u hotelu Westin održan prestižni glazbeno – plesni događaj Bečki bal. Mnogobrojni gosti su uživali u bečkoj eleganciji, a povod ovogodišnjem održanom Bečkom balu je bila i humanitarna misiji Lionsa za pomoć obiteljima čiji su domovi stradali u klizištima u Hrvatskoj Kostajnici. Ovogodišnju balsku čaroliju vodio je Neno Pavinčić, a nastupili su umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee i Plesnog centra by Nicolas, a uz pratnju austrijske klasične glazbe u izvedbi Bečkog orkestra Original Wiener Strauss Cappelle. Kao posebna gošća bala, najljepše izvedbe iz hrvatskog i austrijskog operetnog repertoara predstavila je hrvatska sopranistica Antonella Malis.
Bečki bal– Jako smo uzbuđeni pred subotnji nastup. Iako su iza nas mnoga natjecanja, Bečki bal stvar je prestiža i veseli nas da ćemo pred domaćom publikom prikazati naš trud i vještine. Proučavali smo prijašnje bečke balove te vjerujem da ćemo razveseliti sve prisutne koreografijama koje pripremamo zajedno s još dva hrvatska para! – izjavili su Paola i Vedran prije nastupa.
Paola Hude i Vedran Sraga iz Plesnog centra Zagreb by Nicolas plesanjem se bave od dječje dobi. Vice su državni prvaci u paru, a pojedinačno i s drugim partnerima osvojili su brojne prestižne nagrade.
Bečki balDrugi Bečki bal u Zagrebu upotpunila je vrhunska karta probranih vina, meni sastavljen od tradicionalnih delicija te prepoznatljiva Sacher torta koja je bila svečano rezana nešto poslije ponoći ove jedinstvene večeri.
Međunarodna udruga Lions najveća je humanitarna organizacija u svijetu, osnovana na inicijativu biznismena Melvina Jonesa, a ove godine nastavlja obilježavanje 100 godina djelovanja. Lions klubovi diljem Bečki balsvijeta se zalažu za dobrobit brojnih skupina, a njihovi projekti prvenstveno uključuju pomoć slabovidnim osobama, mladima, pomaganje prilikom velikih prirodnih katastrofa, podizanje svijesti o opasnosti korištenja droga ali i mnogim drugim problemima današnjice. Prvi hrvatski Lions klub osnovan je 1990. godine, a svojim humanitarnim akcijama u proteklih 28 godina prikupili su više od 20 milijuna kuna koje su utrošene za najpotrebitije humanitarne svrhe u Hrvatskoj. Dio prihoda od prodanih ulaznica ovogodišnjeg bečkog bala u Zagrebu, koji se odvijao pod sloganom ‘LC Zrinjevac za tople domove Hrvatske Kostajnice‘ namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave.

Foto: Scena.hr