Pjevajmo za Zagreb – poznati glazbenici i građani pjevaju za naš glavni grad!
By redakcija On 26 ožu., 2020 At 09:01 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Akcijom Pjevajmo za Zagreb – #PjevajmoZaZagreb

Pjevajmo za ZagrebAkcijom Pjevajmo za Zagreb poznati hrvatski glazbenici, kao i brojni građani, pjesmom i pozitivnom energijom donijet će dašak nade i najljepše stihove o Zagrebu u domove obitelji diljem Hrvatske.
– Glazba daje dušu svemiru, krila umu, let mašti i život svemu što postoji – rekao je Platon.
U doba velike borbe s koronavirusom i teške situacije u gradu Zagrebu, koji je pogođen potresom, glazba je potrebnija više no ikad. Upravo zato, hrvatski glazbenici, ali i obični građani odlučili su se ujediniti u akciji Pjevajmo za Zagreb te otpjevati par stihova i posvetiti ih našem glavnom gradu i tako akciji dati svoj glazbeni doprinos.
Akcija, koju je pokrenula Hrvatska diskografska udruga, za cilj ima donijeti svima dobro znane stihove o Zagrebu, kao i vedriju atmosferu u domove građana, kako bi im pomogli da dane izolacije provedu u pjesmi i što boljem raspoloženju.
Kampanja kojoj se mogu pridružiti svi glazbenici, osobe iz javnog života i građani bit će plasirana na službenoj Facebook i Instagram stranici Hrvatske diskografske udruge. Prva od njih koja je to već učinila bila je poznata regionalna pjevačica Neda Ukraden, a kampanji su se do sada pridružili poznati glazbenici: Šimo Jovanovac, Mia Dimšić, Đani Stipaničev, Tomislav Bralić, Goran Karan, Saša Lozar, Antonija Šola, Kim Verson, grupa Chui, Bojan Jambrošić i mnogi drugi.
– Pozivamo sve da se uključe u ovu kampanju tako da pošalju svoje snimke na mail adresu [email protected] koje će zatim biti objavljene na Facebook i Instagram stranici Hrvatske diskografske udruge ili da prilikom objave snimaka na vlastitim profilima koriste službeni hashtag akcije #PjevajmoZaZagreb i označe profile Hrvatske diskografske udruge. Kampanja je dio manifestacije ‘Mjesec glazbe u Zagrebu’ koja se ove godine neće održati na ulicama našeg glavnog grada, ali zato smo njen mali dio preselili u Vaše domove. Neka glazba nikad ne utihne i neka nam bude drag prijatelj dok odgovorno sjedimo u našim domovima kako bi zaštitili sebe i svoje najbliže – poručuju iz Hrvatske diskografske udruge.
Glazba ima veliku moć širenja pozitivne energije i kroz ovu kampanju građanima se nastoje prenijeti pozitivne misli, snaga zajedništva i vjera u skori dolazak boljih vremena.

Foto: Press

comment closed