fbpx

Jacques Houdek, Vera Svoboda i Kićo ispunili srca u Lisinskom

Za Valentinovo…

Jacques HoudekSinoć u Lisinskom, na Dan zaljubljenih, Jacques Houdek priredio je svima večer za pamćenje. Valentinovo u Lisinskom obilježili su zvuci starogradskih klasika, a pjesmom ‘Tko je, srce, u te dirn’o?’ započeo je sinoćnji koncert. Pjesme istinske i trajne umjetničke vrijednosti, koje nose važne poruke, jučer su Jacquesovu vjernu publiku oduševile kroz niz intenzivnih emocija. Pjesme ‘Jesen stiže dunjo moja’, ‘Ima dana’, ‘Miruj, miruj, srce moje’, ‘Kad bi ove ruže male’, ‘Tiho noći, moje zlato spava’, ‘Nekada sam i ja volio plavo cvijeće’… samo su neke od pjesama koja su dirnula srca brojne publike koja je gotovo cijelu večer pjevala s Jacquesom.
Jacques je sinoć nastupio u pratnji tamburaškog orkestra Krunoslava Dražića, sastavljenog od osam glazbenih virtuoza koji su nevjerojatno kompaktnom i dinamički zrelom svirkom sjajno ispratili Jacquesove maestralne vokalne bravuroze.
Posebni gosti večeri bili su Vera Svoboda i Krunoslav Jacques HoudekKićo Slabinac, a svojim najavama Jacques je posebno naglasio koliko im se divi. Iako je napunila 80 godina života, Vera Svoboda, naša najbolja pjevačica starogradske i slavonske glazbe pokazala je da svojim glasom i dalje oduševljava publiku. Ova iznimna umjetnica svojim je sjajnim izvedbama njegovala tradiciju i po tome će se zauvijek pamtiti, a pjesmama “Tisuću ruža” i “Umiru stare kavane” koje je sinoć izvela na koncertu pokazala je da još ne misli stati.
Jacques HoudekPred kraj dvosatnog koncerta nastupio je i Kićo Slabinac, pjevač čija je karijera uzor mnogim pjevačima. Pjesmu “Otiš’o je s mirisima jutra” posvetio je svima onima kojih više nema, a evergreenom “Zbog jedne divne crne žene”, proglašenim za jednu od najljepših ljubavnih pjesama čestitao je Valentinovo svim damama u publici.
Večer, kojom je ogolio svoju dušu, ali napunio srca mnogih Jacques Houdek je završio svojim velikim hitom ‘Stotinama godina’, za ovu priliku u tamburaškom aranžmanu.

Foto: Press