fbpx

Održana svečana premijera: Posljednji Srbin u Hrvatskoj

Zagreb…

Puna dvorana gromoglasnog smijeha na svečanoj premijeri filma ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’

Posljednji Srbin u HrvatskojVelikim pljeskom i riječima scenarista i redatelja filma Predraga Ličine hvala svima, na čelu s producenticom Ankicom Tilić, završila je premijerna projekcija filma ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj‘ u kinu Europa.
Premijera filma okupila je mnogobrojnu filmsku ekipu predvođenu scenaristom i redateljem Predragom Ličinom te producentima Ankicom Jurić Tilić i Mišom Mogorovićem, direktorom fotografije Ivanom Zadrom, montažerom Tomislavom Pavlicom, dizajnerom zvuka Julijem Zornikom, scenografkinjom Janom Piacun, majstoricom maske Svetlanom Gutić te skladateljima Jurom Ferinom i Pavom Miholjevićem.
Posljednji Srbin u HrvatskojGlumačku je ekipu predvodio i u filmu i na premijeri Krešimir Mikić (Mićo) te beogradska glumica Hristina Popović (Franka Anić), a pridružili su im se Tihana Lazović (Vesna) i Dado Ćosić (Maks).
Uz njih, premijeru su uveličali i Marina Redžepović i Dušan Bućan (bračni par Drakula), Bojan Navojec (Lemi), Nikša Butijer (Ante), Tvrtko Jurić (dr. Zdovc) i Janko Popović Volarić (tonski tehničar Trpimir). Ana Vučak Veljača, Karla Brbić i Boris Šavija (Hodžići), Tin Gregorić, Roko Sikavica, Gloria Dubelj, Erna Rudnički, Ivica Zadro i Filip Sertić.
U potpunom sastavu bili su i putnici u svemirskoj stanici Dražen Čuček, Jelena Miholjević, Iva Babić i Alen Šalinović i Hong Li. Zagrebačku premijeru nisu propustili ni Siniša Popović (dr. Rostock), Sergej Trifunović (General Christain Ass Lee Turchinson) i Severina Kojić (Francesca Gambini De La Norde).
Osim filmske ekipe, i mnogi su drugi kolege i prijatelji prisustvovali premijeri – Vinko Brešan, Lana Barić, Dalibor Matanić i Helena Minić Matanić, Daniel i Emina Kušan, Zrinko Ogresta i Ozana Ramljak, Barbara i Lukas Nola, Goran Bogdan, Marija Škaričić, Iva Mihalić, Dubravka Vrgoč, Ivica Buljan, Bobo Jelčić i brojni drugi.
Nakon zagrebačke, svečana premijera filma održat će se 27. veljače u Rijeci, a potom mu slijedi festivalska premijera 1. ožujka na FEST-u u Beogradu.
‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’ u distribuciji 2i filma kreće u kinima od 28. veljače 2019. godine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od 7. ožujka u Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji od 14. ožujka.
Film Posljednji Srbin u Hrvatskoj su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Srbije.

Foto: Press