fbpx

Premijera: ‘Čarobni kolač’ nagrađivane spisateljice Kristine Gavran

Vinkovci…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Čarobni kolač

Čarobni kolačU Gradskom kazalištu ‘Joza Ivakić‘ na konferenciji za novinare prestavljena je premijera mjuzikla za djecu ‘Čarobni kolač‘. Predstava je to nastala po tekstu nagrađivane spisateljice Kristine Gavran, a u režiji Frane Marije Vranković za koju je autorsku glazbu napravila skupina mladih glazbenika predvođena opernim pjevačem Lukom Ivošom. Scenografkinja predstave je Marta Crnobrnja, a kostimografkinja Anamarija Filipović-Srhoj.
Vesela je to predstava za djecu u kojoj slastičarka Pralina (Mia Krajca) i njezine raspjevane pomoćnice Jagoda (Antonia Šašo) i Višnja Čarobni kolač(Martina Stjepanović) pripremaju kolače za proslavu Dana smijeha. Pripreme za proslavu poremetit će čarobnjak Lavinije (Vladimir Andrić), koji želi postati slavan poput svojih baka i prabaka te tako postati najbolji čarobnjak na svijetu. Lavinije odluči napraviti keksiće svađalice i kolačiće ljutiće kako se više nitko ne bi mogao smijati. Uspješnu čaroliju isproba na svom vjernom mačku Mrkonji (Ivan Pokupić). Kad se uvjeri da čarolija djeluje, njegov plan je spreman Čarobni kolačte kreće u akciju kako bi keksićima posvađao prvo Jagodu i Višnju, a zatim i sve stanovnike grada te Dan smijeha pretvorio u Dan svađanja.
Nakon premijere u Vinkovcima predstava će imati premijeru i u koproducentskom kazalištu, Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, 23. rujna 2016. godine.

Čarobni kolač (mjuzikl za djecu, 4+)
Režija: Frana Marija Vranković
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimografija: Anamarija Filipović-Srhoj
Glazba: Marko Bokulić, Ivan Čače, Luka Ivoš, Demian Luburić, Ivan Marojević i Vanesa Petrac
Korepetiror: Luka Ivoš
Igraju:
Pralina, vlasnica slastičarnice: Mia Krajcar
Jagoda: Antonia Šašo
Višnja: Martina Stjepanović
Lavinije, čarobnjak: Vladimir Andrić
Mrkonja, Lavinijev mačak: Ivan Pokupić
Inspicijent: Zorko Bagić
Oblikovanje tona i svjetla: Dražen Bulat
Majstor pozornice: Boris Suhovski
Rekviziter i šaptač: Bruno Vendling

Premijera u Vinkovcima: 27. svibnja 2016.,  premijera u Osijeku: 23. rujna 2016.

Foto: Press