fbpx

Prijatelji i Kemo: Najpoznatiji glazbenici odali počast Kemalu Montenu

Koncert…

Sjećanje na sarajevskog kantautora

Prijatelji i KemoVeličanstvenom glazbenom večeri prepunoj emocija i uspomena, sinoć je u KD Vatroslav Lisinski obilježena druga obljetnica smrti jednog od najvećih glazbenika u regiji, Kemala Montena. Koncertni spektakl Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih ispunio je srca posjetitelja i oživio sjećanje na sarajevskog kantautora čije su pjesme izvodili brojni domaći i regionalni glazbenici. Ulogu domaćina večeri preuzeli su Kemalovi prijatelji Paula Jusić i Ivica Propadalo.
Prijatelji i KemoKoncert je otvorio duet Tereze Kesovije i Amira Kazića Lea koji su otpjevali pjesmu Sve dok bude bilo i nas dvoje, a nastavio se Keminim najljepšim baladama u izvedbama Gabi Novak, Gorana Karana, Borisa Novkovića, Halida Bešlića, Hanke Paldum, Helene Blagne, Ibrice Jusića, The Frajli, Jasne Gospić, Matije Dedića, Nede Ukraden, Paule Jusić, Teške Industrije te Dražena Žerića Žere. Najveće ovacije izazvao je zajednički nastup svih izvođača koji su otpjevali bezvremenski hit Nije htjela kojim su ujedno zaokružili i zatvorili prekrasnu večer.
Za vrijeme cijelog koncerta na velikom ekranu u pozadini prikazivani su Kemalovi spotovi i video isječci s brojnih koncerata koje je održao tijekom karijere, dok je na pozornici stajala Paula Jusić, Prijatelji i Kemonjegova gitara i crvena jakna.
Udruga Kemal Monteno organizator je koncerta Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih, koji se i ove godine održao pod pokroviteljstvo Grada Zagreba. Uloga glazbenog producenta pripala je Nikši Bratošu čiji je orkestar pratio izvođače na pozornici, dok je za dojmljivu scenografiju i ove godine bio zaslužan Ivica Propadalo.