Žaba Dubravka Mihanovića gostuje u zagrebačkome HNK
Piše: redakcija On 25 lip., 2016 At 10:24 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Žaba, Emir HadžihafizbegovićKamerni teatar 55 iz Sarajeva gostovat će u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu s predstavom Žaba Dubravka Mihanovića u režiji Elmira Jukića u ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine s početkom u 19,00 sati.
Žaba je priča o svima nama, ljudima današnjega vremena, dobu nerazumijevanja i usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom. Predstava na gotovo kirurški način dijagnosticira vrijeme u kojemu živimo, Žabaoslikavajući likove koji se ne snalaze u tranzicijskom vremenu i dobu promijenjenih vrijednosti, koji su isti ili slični u našem ili susjednim društvima. Prvenstveni je problem nepostojanje komunikacije i nemogućnost poštovanja drugih mišljenje. Ovaj tekst donosi jednu istinitu tezu, a to je što uvijek u svemu tražimo krivca, propuštajući sami napraviti bitne promene u vlastitim životima. Zbog onoga što naše živote čini lošima i ozračja u kojima živimo, u stalnoj smo potrazi za krivcima te ih nalazimo u; vlasti, sustavu, direktorima poduzeća, šefovima, poslovođama, trenerima, selektorima… umjesto da sami popravimo vlastitu sudbinu, a ne da nad njome jadikujemo.
U predstavi glume: Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan i Moamer Kasumović.
Žaba je tekst hrvatskoga pisca mlađe generacije Dubravka Mihanovića, koji je nagrađen nekolikim nagradama, među ostalim Nagradom Marin Držić i nagradom za najbolji dramski tekst na 14. Marulićevim danima.

Foto: Press

comment closed