fbpx

Šarene lutke zavladale Zagrebom!

Milan BandicPrestižni međunarodni festival lutaka otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a nagrađivana ruska lutkarska predstava Carmen oduševila je do posljednjeg mjesta ispunjeno kazalište Kulturnog centra Travno te najavila uzbudljive dane PIF-a koji su pred nama. U zaista impresivnoj predstavi uživale su brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, od romanopisca Mire Gavrana, glumice Marije Kolb, bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo koja je u društvu sina uživala u zanimljivom sadržaju, dok su se vaterpolisti zagrebačke Mladosti Ante Vukičević i Marko Pavičić vratili u djetinjstvo i s pažnjom pratili radnju predstave Carmen.
– Vrlo smo zadovoljni početkom ovogodišnjeg festivala, otvorila ga je vrhunska nagrađivana ruska predstava koju zaista vrijedi pogledati. U slijedećim festivalskim danima, uživat ćemo u još brojnim svjetskim predstavama, radionicama i izložbama te pozivam sve male i velike da dođu na festival i uživaju u ovom prekrasnom svijetu mašte – rekao je ravnatelj Kulturnog centra Travno, Josip Forjan.
PIF 46Na ovogodišnjem 46. izdanju prestižnog festivala koji traje do 14. rujna očekuje nas 12 vrhunskih svjetskih kazališta te brojni autori i glumci iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Poljske, Srbije i Hrvatske koji će oživjeti lutke i poigrati se čarobnim pričama iz svijeta mašte.
Danas možete pogledati:
11.00 i 12.30 sati, Zagrebačko kazalište lutaka – BUDULINEK, Češka
12.00 sati, EtnoArt galerija – LUTKARSKA RADIONICA VESELI KLAUN
18.00 sati, Kulturni centar Travno, Scena Travno – GRUBZON, Slovenija
18.00 sati, Trg bana J. Jelačića – LUTKARSKE ETIDE, Kina
19.00 sati, Kulturni centar Travno – LUTKARSKA RADIONICA VESELI KLAUN
21.00 sat, Satiričko kazalište Kerempuh, Scena Vidra – SALTO MORTALE, Slovenija
Ulaznice za odabranu predstavu mogu se kupiti na www.kupime.hr ili na blagajni kazališta, 60 minuta prije početka predstave. Cijena ulaznice za odrasle je 30 kuna, a djeci i njihovim roditeljima dolazak na kazališne predstave omogućen je uz simboličnu kovanicu od 5,00 kuna.

Fotogalerija: [nggallery id=252]