fbpx

Senzualni pokreti i vratolomije: Ples na šipci!

Pole Dance…

Pula će ove godine biti domaćin najvećeg svjetskog susreta plesača i sportaša na šipci

Ples na šipciPles na šipciGrad Pula i ove godine ugostit će ponajbolje svjetske plesače i sportaše sve popularnijeg plesa na šipci. Senzualne pokrete i vratolomije atraktivnog Pole Dance-a kojega su jednakom mjerom prihvatile žene i sve oduševljeniji muškarci pokazati će plesači i sportaši iz svih dijelova svijeta od 24. do 27. 9 .2015. godine u Puli.
Croatia Pole Camp je ljetni kamp za sportaše, ljubitelje sporta i plesa na šipci. Okuplja plesače i sportaše iz više od 20 svjetskih i europskih zemalja uključujući i Australiju, SAD, Maleziju. Tijekom četiri dana gostovat će svjetski poznate pole dance sportašice Marion Crampe iz Francuske i Shimmy i Maddie iz Australije.
Glavni motivi same organizacije Croatia Pole Campa su promidžba plesa na šipci kao zahtjevne sportske discipline. Pole dance u zadnjih je nekoliko godina prava revolucija u sportskome i plesnome svijetu. Sve više žena, Ples na šipcia i muškaraca privlači taj tehnički zahtjevan a opet senzualan i atraktivan sport. U Hrvatskoj se otvara sve više pole dance studija. Mnogi sportaši natječu se na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima, a žene za redovnu rekreaciju sve više odabiru senzualan pokret i ples oko šipke koji odlično utječe na mišićnu izgradnju tijela i rad na unutarnjem biću, slušanju glazbe i umjetničkom izričaju.
U sklopu Croatia Pole Campa, u subotu 26. rujna održat će se Pole Theatre Croatia, umjetničko natjecanje u plesu na šipci. Natjecatelji iz Hrvatske i svijeta natjecat će se u 4 kategorije: drama, art, komedija i classique. Dakle za one koji nisu znali pravi teatar na četiri metra šipke uz senzualne pokrete i glumačko artistički  izražaj.
Prošle godine manifestacija i atrkativni ples na šipci okupila je 70 sportaša, ljubitelja sporta i plesa na šipci iz 13 zemalja, a pulski domaćini sjajnom su organizacijom nadmašili dosad najpoznatije ‘prijestolnice plesa na štangi’ – Ibizu i Barcelonu. Ove godine očekuje se  120 sportaša, većinom stranih državljana te još 130 sportaša gostiju koji će sudjelovati na pojedinim plesnim i sportskim radionicama.

Foto: Press