fbpx

Stjepan Hauser svira Morriconea!

Stjepan Hauser Plays Morricone

– Kada sam čuo tužnu vijest da je maestro Ennio Morricone umro, znao sam da moram snimiti ova djela u čast njegovog života i rada. Njegov osjećaj za strast, ljepotu i dramu, utjecala je na mene više od bilo kojeg skladatelja. Bravo maestro Morricone, vaša legenda živi zauvijek u vašoj glazbi – ističe Stjepan Hauser.

Stjepan Hauser

Stjepan Hauser je premijerno na svom YouTube kanalu na violončelu predstavio video za 8 odabranih djela legendarnog Ennia Morriconea. Prekrasne i vječne Morriconeove kompozicije Stjepan Hauser je odsvirao i uklopio u predivne hrvatske krajolike. U izvedbama mu se pridružio Praški simfonijski orkestar ( dirigent Robert Ziegler), a sve je objavljeno i na EP-u. S velikim poštovanjem Hauser je na violončelu odsvirao neka od najpoznatijih djela velikog maestra koji nas je nažalost napustio u srpnju ove godine. Tema iz „The Good, The Bad And The Ugly „ “The Ecstasy of Gold” i “Gabriel’s Oboe” iz „The Mission”, samo su neke od njih. Aranžman potpisuje Robin Smith, a produkciju Nick Patrick.
Uz ovaj sjajan projekt, Stjepan Hauser 30. listopada objavljuje i CD+DVD izdanje svojeg solo prvijenca „Classic”. Izdanje uključuje original albuma kao i DVD s nastupima održanim u sklopu “Alone, Together” projektima.

Popis pjesama Stjepan Hauser Plays Morricone:
1. Gabriel’s Oboe
2. Once Upon A Time In The West
3. Playing Love
4. La Califfa
5. Deborah’s Theme
6. Malena
7. Cinema Paradiso
8. The Ecstasy Of Gold

Foto: Press