fbpx

Davor Gobac: Psihopat i Pacijenti – punk rock za mjuzik

Mjuzikl…

Davor Gobac– Meni se to odmah sve svidjelo, ti nazivi: ‘Psihopat’, ‘Pacijenti’… Čim nam je poslao pjesmu svidjela nam se, tema je suluda, pjesma je crno humorna, a opet čak i poučna. Tako dobismo taj lijepi čak bi rekao punk rock za mjuzikl i prvu suradnju s Tončijem – otkrio je je Davor Gobac o suradnji na mjuziklu Pacijenti.
Treći najavni singl mjuzikla ‘Pacijenti‘ – ‘Psihopat‘ predstavljen je u izvedbi legendarnog rock benda Psihomodo pop. Pjesma autora Vjekoslave i Tončija Huljića, jedan je od songova koji će se pjevati u iščekivanom mjuziklu ‘Pacijenti’ pod vodstvom trojca Gavran – Huljić – Barberić, čija je premijera zakazana za 4. listopada 2016. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Tonči Huljić, PacijentiDa će mjuzikl ‘Pacijenti’ iznjedriti i brojne hitove već su dokazale pjesme ‘Srce za vodiča’ u izvedbi Petra Graše i Hane Huljić, te ‘Ima nešto u tome’ u izvedbi Doris Dragović i Jacquesa Houdeka, a mjesec dana prije svečane premijere predstavlja se i treći singl ‘Psihopat’. Nakon balada red je došao na pravu rock pjesmu.
– Budući da se radi o žestokoj pjesmi logičan izbor bio je Davor Gobac i Psihomodo pop. Prvo su bili malo u čudu što ih ja zovem da Tonči Huljić, Pacijentiotpjevaju moju pjesmu, no kad su je čuli, dvojbe nije bilo. Dok smo snimali čak su oni pokušavali izvesti nježniju verziju ‘Psihopata’, no ja sam inzistirao da to bude snažnije, pravi žestoki rock. Jako sam zadovoljan kako su je izveli. Veselim se što ćemo zajedno uskoro snimiti i spot – rekao je Tonči Huljić o ovoj nesvakidašnjoj suradnji.
Do premijere mjuzikla ‘Pacijenti’ dijeli nas nešto manje od mjesec dana. 4.listopad u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog zakazan je za premijeru dugoiščekivanog djela za koji je libreto napisao Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić. Ansambl predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo.

Foto: Mateja Vrčković – Press, Scena.hr