fbpx

Sunset Boulevard – raskošan sjaj Hollywooda u Zagrebu

Lisinski…

U subotu, 21. rujna na daske Lisinskog dolazi Sunset Boulevard!

Sunset BoulevardU rujnu nas očekuje fascinantan mjuzikl velikog Andrewa Lloyda Webbera s Leonorom Surian Popov i Damirom Kedžom u glavnim ulogama. Djelo kultnoga statusa, Sunset Boulevard, jedan od najboljih i najpoznatijih svjetskih mjuzikala, priča je o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda ’50-ih poznatog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera. Glamur, sjaj, ali i borba za preživljavanje čekajući “svojih 5 minuta” u Sunset Boulevardsvijetu koji je nemilosrdan u svom postojanju, sve je to Hollywood i Sunset Boulevard.
Mjuzikl Sunset Boulevard je nastao prema nezaboravnom filmu velikoga redatelja Billyja Wildera iz 1950. godine o velikoj zvijezdi nijemoga filma Normi Desmond koja je pala u zaborav pojavom zvučnoga filma i mladom scenaristu željnom uspjeha Joeu Gillisu. Mjuzikl je postigao nezapamćen uspjeh na West Endu i Broadwayu, s tim da je broadwayska verzija, s Glenn Close u glavnoj ulozi, osvojila 7 nagrada Tony.
Sunset BoulevardOno što ovaj mjuzikl čini posebnim jest njegova snažna dramska radnja. Dok većina mjuzikala naglasak stavlja na pjesmu, ples i zabavu, Sunset Boulevard nudi izrazito dinamičnu radnju i zanimljive obrate koji gledatelje drže prikovanima do samoga kraja.
Zvijezde raskošne i glamurozne izvedbe koja je već na premijeri izazvala veliko oduševljenje publike i kritike su daroviti Damir Kedžo i čudesna Leonora Surian Popov. U ostalim ulogama pojavljuju se Elena Brumini kao Betty te Dario Bercich u ulozi Maxa von Mayerlinga. Ansambl predstave, pod redateljskim vodstvom Renate Carole Gatice i pod dirigentskom palicom maestra Igora Vlajnića, koji je preveo i prepjevao tekst mjuzikla (u originalu Don Black i Christopher Hampton) čine članovi Hrvatske drame u suradnji s Talijanskom dramom, Baletom i Operom HNK Ivana pl. Zajca.
Ulaznice po cijenama od 170, 200, 230 i 250 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog i na internetskoj stranici www.lisinski.hr.

Foto: Press