Nitko ne bi mogao tako moćno i iskreno izvesti moje skladbe kao Cambi

Slavljenička godina…

CambiKlapa Cambi su sjajni vokalisti, sjajni pjevači i umjetnici. Skladbe koje sam skladao za njih siguran sam ne bi zvučale iskreno, moćno i jednako dobro da sam ih dao nekih drugim umjetnicima. Ciljano sam skladao za Cambi i želio sam da samo oni izvode ove moje skladbe. To je stvar kad osjećaš da je ‘to to’, a sa njima je definitivno ‘to to’. Siguran sam da sam ja njima dao lipotu pisme, a dobio sam lipotu izvođenja. Nitko ne bi mogao tako moćno i iskreno izvesti moje skladbe kao Cambi – kazao je Pero Kozomara.
U slavljeničkoj godini tijekom koje obilježavaju 30 godina postojanja, pjevači klape Cambi iz Kaštel Kambelovca održat će u listopadu dva velika koncerta u Zagrebu i Zadru.
Presijek cjelokupne karijere, počevši od a cappella izvedbi, preko prepjeva Gibonnijevih pjesama sve do autorskih djela, Cambi će izvesti u Lisinskom 17. listopada gdje će im se kao gosti pridružiti Neno Belan, Hari Rončević i Massimo te u zadarskoj dvorani Arsenal 21. listopada gdje će s njima zapjevati Tedi Spalato.
Cambi– Iskreno se nadam da će ovaj koncert svima koji budu u publici ostati u lijepoj uspomeni, a nama kao izvođačima to je sigurno trenutak koji ćemo pamtiti cijeli život, kazao je Alen Babić, bariton klape.
Tijekom 30 godina duge karijere mnogi veliki pjevači prošli su kroz Cambi, eminentni autori povjerili su im svoje stihove, a nastale su i mnogobrojne suradnje s kolegama.
Među hitovima po kojima ćemo ih pamtiti i za narednih 30 godina, defintivno su ‘Ne more mi bit’ i ‘Od zipke do križa’ koje potpisuje skladateljski genijalac Pero Kozomara.
Danas Cambi čine tenori Božidar Klišmanić, Duje Stanišić i Ivan Žanić, tenor-bariton Marko Tomasović, bariton Alen Babić, bas-bariton Hrvoje Lozančić i basovi Andrija Akrap i Dino Šimera koji će u Lisinskom izvesti svoje najveće hitove poput ‘Kriva karta’, ‘Ne more mi bit’, ‘Od zipke do križa’, ‘Moreš li razumit’, ‘Popucale rebatine’, ‘Kamena’, ‘Lipoto moja’, najnoviju ‘Noćas viruj zvizdama’ i mnoge druge uz koje će večer u Lisinskom uistinu biti za pamćenje.

Foto: Press